Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrátit Ficus Elastica který je130 cm vysoký?

Od: boban® odpovědí: 3 změna:

Ahoj, máme Ficus Elastica(v pokoji u okna), květina prospívá, je dobré ji zkrátit-ustřihnout? Radí nám to sousedka. Nebo ji máme dát ven k domu, kde by byla na teplé východní straně?

jedná se o tento druh rostliny

Zkrátit Ficus Elastica který je130 cm vysoký?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych s tímto fikusem, který je na fotce, nedělala nic, dokud je vidět, že se mu "líbí na světě". Kdyby "posmutněl", zespodu mu začaly hnědnout listy, pak bych ho kus ustřihla a přesadila do o trošku většího květináče s novou zeminou. Co bych ustřihla, ránu bych nechala zaschnout, nebo vyplavila bych z ní bílý elasten, a pak dala do nádoby s vodou, zakořenit. ;) Je nesmysl zasahovat do toho, co funguje, čemu se daří. A fikuskovi se evidentně daří moc dobře!

sebod*
hodnocení

1x

Proč byste ho střihali? Je to opravdu výstavní kousek, na kterém je vidět, že se mu opravdu daří. Takže není důvod ho přenášet někal ven ke zdi.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. I já souhlasím s nestříháním. Ale nepochopila jsem, proč máte dávat fíkus ven. Z bytu ven, takzvaně letnit, se dávají pokojovky, které pro zdravý růst a pěkné kvetení potřebují nutně sluníčko, nebo nižší teploty v noci než ve dne, či hodně vzduchu. Pokud takovéto pokojovky doma chřadnou, dávají se ven vzpamatovat. Tento fíkus není vhodné letnit, nesnáší sluneční paprsky a ani mu nedělá dobře noční ochlazení ani kyselý déšť. Navíc evidentně velice dobře prospívá, dokonce se větví. Tak s ním, prosím, vůbec nehýbejte. Je moc pěkný. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]