Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám semínka nocenky a nevím, jestli je mám dát rovnou do země, nebo do květináče a pak teprve do země. A jestli můžu už teď, pokud se dávají rovnou na záhon. Díky.
Zdravím. Hahanaj má štěstí, asi žije v teplejší oblasti. Pokud jste taky z tepla, nemusíte číst dál. To u nás severněji semínka nocenky vždycky všechna vymrznou, i když nejsou velké mrazy. Jinak pokud jste z těch poctivě pečujících, můžete vyset do květináčků (nezapomenout zalít) a později vysadit, ale já seju rovnou na záhon. Nebo pokud máte semínek málo, můžete vyset do džífů a pak i s džífy vysadit na záhon. Semena jsou velká. A na podzim nenechávejte v zemi, i když píší, že je to letnička, je to trvalka, se kterou se zachází jako s jiřinami. Do podzima vám naroste pod zemí taková černá "mrkev" = hlíza, tu po vyrytí nechte mírně oschnout, zbavte stvolů a dejte do písku přezimovat. Až vám po 2 - 3 letech narostou pěkně tlusté hlízy, už vám přes zimu nevyschnou. Ale já stejně dávám do suchého písku (ne do vlhkého, to by vyhnily). Když je hlíza pěkně velká a tlusťoučká, naroste pěkný velký keřík. Nocenky já miluju...Ida
Semínka jsem koupila na AliExpress a moc jich není. Je jich 20. Také už jsem ji jednou měla, ale koupila jsem ji jako oddenek-hlízku. Pak mi nějak zmizela. Tak já raději zasadím do květináčku, snad to stihne a vyraší mi brzy. Já právě čekala na duben, protože jsem myslela že ji hodím rovnou na záhon. Ale s tím střídavým počasím jaké je teď to nebudu riskovat. Uvidím alespoň kolik jich vzejde. Děkuji, dnes udělám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.