Nejste přihlášen/a.
Orchideje jsou velmi zvláštní. Já jich měla asi osm a všechny mi nádherně kvetly opakovaně dva roky. Dokonce jsem na jedné měla 60 květů, ale třetím rokem, najednou šlus. A to jsem je měla na stejném místě a starala se o ně stále stejně. Zeminu jsem jsem samozřejmě vyměnila a hnojila a zalévala stejně. Výsledek? Z ničeho nic jedna po druhé odcházela. nezachránila jsem ani jednu. Už je nechci. Člověk okolo nich skáče a nakonec se se ty nevděčnice vzdají samy...
Nebo je ta životnost schválně tak nastavená, aby vydržely určitou dobu a pak člověk utíkal kupovat jiné.
Říkávalo se -čím hloupější sedlák, tím větší brambory-.U vaší chráněnkyně to byla asi nadměrná péče. Hodně vody.Máme jich už plné okno-25 kusů- a daří se jim po deset let dobře, žádný substrát na orchideje, za tří roky přesadit do nasekané borové kůry a hrabanky pod borovicí. Jen snad to letnění, v létě jim dopřejeme venkov-vnitřní parapet-chalupy/jižní/.Na zimu jdou do paneláku. I když z vaší orchidejí máte soucit, asi už ji nic nepomůže.
Jestli neměly moc vody?Já jí dám štamprli jednou za týden. Dcera každou chytne, namočí do kýblu , vztáhne, odkape a zas dlouho nic.
To se mě moc nezdá. moje žena má orchidej už několik let a je stále pod vodou. A kvete (ta orchidej (nakonec i žena, když teda není se mnou)). Tak snad i tak tam někde v Amazonii ty kytky rostou - na vodě.
Soudil jsem podle té plísně, ta většinou vzniká z vlhka. My to s nimi děláme podobně jako vaše dcera. Jednou za 7-10 dnů dostanou ozdravující koupel, ponoříme je do dřezu až po horní okraj květináče , voda s přídavkem hnojiva kristalon-plod, květ a koupou se 3-5 hodin. Vodu dáváme s nebe, napršenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.