Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnolie-poškozené květy

Od: suchy* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chci Vás požádat o pomoc s neznámým škůdcem na květech na magnolii.Něco nám ožírá květy,některé i jakoby seschnou.Zkoušel jsem poškozené květy i rozpitvat a nenašel jsem v nich žádného škoditele.

Magnolie-poškozené květy
Magnolie-poškozené květy #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

2x

Kytky mě moc nezajímají, ale zdědil jsem dva oleandry, o které se se nerad starám, když už jsem nevěděl kudy kam, tak jsem se obrátil na botanickou zahradu, vlastně kam jinam, takže dávám kontakt Poradna@botanicka.cz

suchy*
hodnocení

Děkuji za email,zaslal jsem jim dotaz,jen pozor na to první velké písmeno v emailové adrese,nepatří tam.

floro*

Tipuju ptáky. Ten druhý obrázek obzvlášť vypadá na oklování.

liska*
hodnocení

0x

A nezobe do poupat nějaký ptáček? Bylo by dobré to pozorovat zrána a zkusit nějaké plašítko, pokud to je pták.

hodnocení

0x

To není oklované, ale špatně vyvinuté. Vypadá to jako poškození pupenů mrazem nebo ostrým sluncem a když pak to roste dál, vypadá to takhle.

hodnocení

0x

Mně to připomnělo ty mé lilie, přesně takto to vypadá. Už mne napadlo, že se vyvinul nějaký nový druh škůdce, co tohle dělá. Já jsem se s tímto jevem totiž setkala letos poprvé. Zahradu mám už deset let a lilie pěstuji dlouho. Vím že jsou různí škůdci co květy ničí podobně, ale divné je to, že se letos objevili tak brzy. Proto si začínám myslet že je to něco nového, co ještě neznáme. Ani já jsem vůbec žádného brouka, nebo housenku, nebo larvu nenašla. Prostě kde nic tu nic. Jenom přesně takto okousané lilie.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Nevím, jak velkou (vysokou) magnolii máte, ale nám poupata magnolie ožírají šneci. Nacházím je ve výšce přes 2m. A to vyžrání vypadá stejně, jako na vaší fotce. Neobjevené "potvory" pak v koruně zůstanou po celou sezonu až do podzimu. Každopádně se jedná o mechanické poškození. Není to žádná choroba. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]