Půda je ještě studená, semena můžou uhnít. Všude píší sadit do země až když je půda dostatečně prohřátá. To může být podle počasí koncem dubna, nebo až v květnu. Také sázím všelijaké fazole, ale až později.
doplněno 12.04.17 09:36:
Ono je to ošemetné, třeba se nic nestane když zasadíš teď. Semena ale také můžou vyklíčit předčasně a pak přijdou květnové mrazíky a všechny malé rostlinky můžou spálit. Já bych radila počkat na začátek května.
liska*
Fazole ještě né! Musí se vyset do teplé hlíny, nejdřív v druhé půli května. Jak nastydnou, tak zhnědnou a uhnijí. Rychle klíčí, rychle rostou, jen nespěchat. I kdybyste je vysel v červnu, tak to doženou. To dřív hrášek, to ano.
Zavináčku,každým rokem sázím veliké fazole. Nejen,že jsou výborné chuťově a barevně,ale slouží i jako nádherná popínavá okrasa doplněno 12.04.17 15:22: Šmarjá,zapomněla jsem dodat,že je dávám přibližně v polovině dubna. Pěstuji je léta. Ještě se nestalo,aby mi pomrzly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.