Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu kdy a jakým přípravkem je nejlepší postříkat třešně, jabloně a švestky proti škůdcům. Děkuji za odpověď. Moravanka
Pokud půjdete k zahradníkovi, myslím do zahradnictví nebo do drogerie, kde přípravky prodávají, tak Vám poradí. My dříve stříkali proti škůdcům před květem. Nyní mně poradili v zahradnictví postřik až se škůdce objeví a není to postřik chemický, ale postřik na bázi přírodních látek ROCK EFFECT - natura...
Já stříkal karate + zeon...
Ovšem zdá se mi už dost pozdě. Většinou se první postřik dělá v ranném stádiu, těsně před kvetením, u listů ve stádiu tzv.myší ouško.
Nevím, jak to vypadá u Vás, já bydlím dost na jihu, takže meruňka, třešeň, jabloň, angrešt už odkvétají, švestky a višně začínají...
více třeba na abecedazahrady.dama.cz/...
Jabloně, pokud již kvetou, tak po opadu květních lístků (Reldan22 nebo Decis Protech), švestky při opadu květních lístků ze 2/3 (Decis Protech).
Jinak, pokud by jste někdy vysazovala novou třešni, nejlepší odrůda ohledně červivosti je Burlat. Je ranější a její plody nejsou nikdy červivé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.