Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posekaná puškinie

Od: zmatenka® odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Mám na zahradě "hnízdo" asi 30 rostlin puškinie. Každý rok je v květu nádherná, ale letos ještě nekvetla a manžel mi ji v nevědomosti při sekání trávníku posekal. On pozná tak možná pampelišku, ale tu taky jen v květu :) . Je fakt, že je na dost nevhodném místě, tak se na něj ani moc zlobit nemůžu, ale hodně mě to mrzí. Poraďte, co s ní mám dělat? Určitě ji budu muset přesadit na jiné místo - ale kdy? Můžu teď? Nezajde, dá se ještě zachránit, když nestihla vykvést?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

puškinie je plevel ;). Nic se jí nestalo, neboj. Můžeš jí klidně přesadit na jiné místo.

hodnocení

2x

Když jsem chtěla něco přesadit v nevhodnou dobu, vyryla jsem díru, nasypala kvalitní kompos s půdou a nalila kbelík vody. Do toho bahna jsem zasadila rostlinu s co největším balem hlíny. Nikdy se nestalo, že by nebyla spokojenost na obou stranách! Jo a ještě jsem jí řekla: Jestli chceš žít, tak se snaž!;)

hodnocení

Díky oběma. Udělala jsem ohrádku kolem puškinií, aby mi ji zase manžel neusekl, a někdy v září je dám na lepší místo. Snad se s nimi nic nestalo a jak říká babka: "Jestli chceš žít, tak se snaž! " *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]