Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc puda praska

Od: karekkkkl odpovědí: 4 změna:
Dobry den . Na zahrade kde jsem zasel travnik mam v pude porad praskliny . I po desti . Sam zavlazuju. Ale praskliny pretrvavaji!proc? Po trave se nechodi jen jsem poprve zesekl . Nechyby neco pude?dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Protože je povrch jednolitý. Půda je asi těžká, jílovitá. Nevím, jak se jmenuje ta věc, kterou se kypří. Váleček s hroty, který povrch naruší, aniž by čerstvě zasetou trávu zničil.

hodnocení

2x
Zdravíčko.
Vaše půda je evidentně hodně těžká s vyšším obsahem jílu.
Našla jsem velmi zajímavý článek a rady,jak na tuto půdu.
Doufám,že Vám pomohou ;)
prima-receptar.cz/...

floro*
hodnocení

1x

Pokud jste před tím hodně půdu nakypřil, můžou se prasklin objevovat tím, že sedá. Vhodné možná by z tohoto důvodu bylo zaválet válem. Také se praskliny můžou objevovat po tom, co zavlažujete moc až se tvoří kaluže. Pak na uhlazeném povrchu se vytvoří škraloup a půda popraská. To také záleží na typu půdy (množství jílovitých částí). To by bylo dobré poválet válem s ostny, popřípadě hrabkami porušit půdu a nezalévat tolik na ráz, ale rozdělit do častějších dávek. Může to negativně totiž ovlivnit vzcházení.

jabraka*
hodnocení

0x

Při ztrátě vody z půdy se změní objem.půdy.Proto vzniknou praskliny.Těmi pak vniká voda při dešti až do spodních vrstev a praskliny dlouho setrvávají.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]