Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už sekate travnik?

Od: lo* odpovědí: 11 změna:

Vetsinou se doporucuje zacit nejak koncem dubna nebo v kvetnu, ale na nasi zahrade uz zahrada povyrostla docela vyrazne, ze zrejme o vikendu vytahnu sekacku. Co vy, uz sekate nebo jeste par tydnu pockate?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můj trávník je plný petrklíčů a fialek, což vypadá pěkně.Takže sekat budu, až odkvetou.

111®
hodnocení

0x

bude-li vlídné počasí proběhne první seč a vertikutace tento víkend..

hodnocení

0x

jakmile trávník přeroste než jak má být je to pro mě jasné znamení, že je možné začít sekat. Takže já už sekal 2x. :)

hodnocení

0x
Jeste nesekam , travnik je jeste nizky.

alen
hodnocení

0x

Každý máme jinou nadm. výšku. Na vertikutaci je už dost pozdě, už se to bude dělat o moc hůř. Říká se, že jakmile už na zahradě kvete nebo odkvétá zlatý déšt tak se seká, jenomže každý jinak na zahradě nechal před zimou jinou délku trávy.

na vertikutaci je spíše dost brzy, ale už jí mám taky hotovou. Správně se říká, že se má prášit za kočárem a do května jí pořád lze dělat. NB jde jí dělat celý rok :)

alen
hodnocení

0x

tak to asi neděláte 3000m2 jako my, jinak byste si dobře spočítal, kdy se nejmin nadřete, a to je tehdy, když neroste ještě nová zelená tráva.

floro*

Vertikutace se provádí nejdříve po první seči. Tzn. až je trávník plně regenerován po zimě. Dřív se neprovádí z důvodu poškození kořenového krčku při vertikutaci a pokud tráva ještě není probuzená, odhalené krčky jsou náchylné k vysychání a také z důvodu přízemních mrazíků. Tráva tím trpí.

Sečení se provádí pak dle potřeby. Pokud trávník již je svou délkou vhodný k sečení, tak nečekat na literaturou doporučené termíny a nenechat přerůst. Navíc, jaro je čím dál dříve, takže obecně platné poučky v termínech berou za své.

To je pěkná blbost, co píšete. Vertikutace se samozřejmě bez jakéhokoliv problému může provádět před první sečí. Já ihned jak sleze sníh, ohrabu trávník hráběmi, nahnojím krátkodobým, rychlerozpustným hnojivem. Po týdnu vertikutuji, nahnojím celoročním dlouhodobým hnojivem a poté popískuji jemným pískem. Sekám vždy až potom a trávník je jak z alabastru každý rok.

hodnocení

0x

Já už před 2 týdny vertikutoval, po druhé hnojil a pískoval. Trávník již má někde i přes 10cm. Takže pokud počasí dovolí, budu sekat tento víkend, ovšem je dost mokro.

jabraka*
hodnocení

0x

Protože byl po zimě trávník plný mechu a jetelíku,tak jsme to v neděli vertikutovali.Vyčesal se mech a vláknité plevele-.Za týden trávník povyrostl a brzo ho posekám

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]