Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevěděl byste někdo, copak je to za rostlinu? Bez problému mi přezimovala a teď znovu obráží. Kupovala jsem ji vloni na konci léta a kvetla světle fialovými podlouhlými květy (takové dlouhé úzké zvonečky), okraje listů byly světle lemované.
Děkuji
Myslela jsem stejně na meduňku, losti jsou stejné i jejich posazení. Bohužel jsem našla jenom odkazy i obrázky, že kvete bíle. Nikde neuvádějí jinou barvu květu. Ale dnes je možné vyšlechtit již všelicos. Stačí rozemnout list a když voní po citronu, tak to může být nějaký druh citronové máty.
No já hlavně pěstuju zeleninu, ale podobnou potvoru mi tady vysadila žena a když se kolem ní procházelo, tak ten odér byl až na padnutí. Nevoní rozemnuté listy náhodou po mátě?
A já zase tipuji Plectranthus. Molice. M.
@hahanaj - to jsem úplně vypustila
To není molice! Meduňku zjistíte po čichu, rozemněte lísteček a je to taková citronová vůně. A kvete ve více variantách.I narůžovělá i namodralá. Vaše paní si ji měla sklidit před rozkvětem. Jakmile meduňku necháte odkvést, máte jejích semenáčků plné záhony. Zdravý plevel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.