Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za trvalku?

Od: elffka odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

nevěděl byste někdo, copak je to za rostlinu? Bez problému mi přezimovala a teď znovu obráží. Kupovala jsem ji vloni na konci léta a kvetla světle fialovými podlouhlými květy (takové dlouhé úzké zvonečky), okraje listů byly světle lemované.

Děkuji

Co je to za trvalku?
Co je to za trvalku? #2
Co je to za trvalku? #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x
Trošku mi to připomíná Stachys macrantha. Ale je to bez záruky ;)

liska*
hodnocení

0x

A není to meduňka?

pohanka*

Myslela jsem stejně na meduňku, losti jsou stejné i jejich posazení. Bohužel jsem našla jenom odkazy i obrázky, že kvete bíle. Nikde neuvádějí jinou barvu květu. Ale dnes je možné vyšlechtit již všelicos. Stačí rozemnout list a když voní po citronu, tak to může být nějaký druh citronové máty.

vykuk*
hodnocení

0x

No já hlavně pěstuju zeleninu, ale podobnou potvoru mi tady vysadila žena a když se kolem ní procházelo, tak ten odér byl až na padnutí. Nevoní rozemnuté listy náhodou po mátě?

elffka
hodnocení

Tak už jsem na to zřejmě přišla. Listy opravdu voní jako máta, ale květy to má jiné. Takže bych řekla, že to nakonec bude Calamintha grandiflora, květy i listy sedí a mátová vůně listů taky :) Tak snad to bude ono :) Všem mooc děkuji za pomoc!

liska*

Takže to je v podstatě meduňka velkokvětá.

72mona3*
hodnocení

0x

A já zase tipuji Plectranthus. Molice. M.

doplněno 06.04.17 16:41:

@hahanaj - to jsem úplně vypustila *hi*

hahanaj*

molice by venku nepřezimovala

liska*

To není molice! Meduňku zjistíte po čichu, rozemněte lísteček a je to taková citronová vůně. A kvete ve více variantách.I narůžovělá i namodralá. Vaše paní si ji měla sklidit před rozkvětem. Jakmile meduňku necháte odkvést, máte jejích semenáčků plné záhony. Zdravý plevel.*smich*

Jasně, lístek promout mezi prsty. A hned je jasno, co to je. ;)

elffka
hodnocení

Lístky voní jako máta, proto bych to nakonec tipovala na rostlinu, kterou jsem uvedla výše :) Meduňka voní po citronu, ta to není :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]