Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umírá mi ibišek

Od: tanja* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, poraďte, prosím, co dělat s ibiškem, kterému začínají žloutnout listy na celých částech stromku a listy i větvičky zcela usychají. Zálivka stejná, podmínky stejné celou zimu. Děkuji
Umírá mi ibišek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrtommy*
hodnocení

0x
Moje žena doporučuje ostříhat 1/3 stromku
tanja*
hodnocení

A nevěděla by, co mu asi je? *nevi*Není to klasické žloutnutí listů...

zuzana*
hodnocení

0x
Neumírá, nebojte se:). Ibiškovi rádo přes zimu žloutne listí. Zkuste ho ostříhat - viz rada - a určitě se vzpamatuje.
tanja*
hodnocení

No, to ano, žloutnou listy a opadávají, ale větvička, ze které upadly listy, zůstává"živá"a může obrazit. Jenže v mém případě úplně uschne během dvou dnů... :(

to zasychani mi prijde jako od premokreni... je to mozne?

Zkuste (je-li to mozne) vyjmout kytku z kvetinace a mrknou na koreny jestli jsou zdrave. to hodne napovi. My meli doma kytku, ktera se tvarila, ze je porad na suchu a my zalevali a zalevali... po 3 mesicich zacala umirat az jsem se podival na koreny, ktere byly uplne premokrene (povrch hliny byl naprosto suchy i do hloubky 2 cm)

hodnocení

0x
Problém bude mít několik příčin. Ideální zimní teplota je pro tuto rostlinu asi 15°C. Žloutnutí může být způsobeno suchým teplým prostředím, přemokřením, ale také přehnojením... Rostlina si potřebuje trochu odpočinout. Střih udělějte až na jaře (je stejně přerostlá), pak ji dejte ven, ne na přímé slunce. Je to statečná kytka, spraví se...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]