Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké květiny byly v módě zač. 20. století?

Od: liska* odpovědí: 7 změna:

Když se aranžuje retro tabule, které květiny použít k výzdobě? Co letělo v zahradách k řezu? Napadají mne jen růže, tulipány, pivoňky, možná lilie a kaly . Byly už v módě i fuchsie? Z čeho měla Vaše prababička svatební kytici?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Tak v té době nikdy nikde nesměly chybět karafiáty, ty byly nejdůležitější. Pak gerbery, růže, narcisy a tulipány a bílé kaly. Jinak všude na stolečkách musely být sněženky a fialky (violky vonné). Lilie nikdy a fuchsie odvždycky. :) Ida

doplněno 27.03.17 12:44:

Jo a ještě doplním, že v každé vázané kytici musel být nutně asparágus. A svazečky asparágusu zdobily každé volné místečko.

liska*
hodnocení

Ó, díky! To jsem ráda, že mám více jasno.

hodnocení

1x

Na svatební fotografii své babičky vidím malou pestrou kytici. Jeden květ je bílá růže, ostatní nemohu identifikovat. Vdávala se v roce 1924. Na jiných svatebních fotkách nějakých jejích kamarádek jsou růže, vždy bílé, ale v jednom případě od poupátek až po rozvité květy.

Zadala jsem si do goolu různé výtvarné umění. V obrazech se zátiším převládají pestrobarevné kytice. Na stolech je rovněž velmi často hrozen vína.

V době, na kterou se ptáte, doznívala secese. V oblibě byly kosatce.

babkazov- srdíčka - Dicentra

floro*

Oskenovat a fotku sem, nebo do správy, prosím.

ladinpraha*

To zní jako rozkaz. Každý nemá skener ... Ale abys neřekla ...

Jaké květiny byly v módě zač. 20. století?
liska*
hodnocení

To za mne takhle urgentně zaúřadoval Floro. Děkuji za obrázky a oceňuji *palec*bodíkem

hodnocení

0x

Jak se jmenují ty květiny, na dlouhém stonku visí růžová srdíčka? A taky konvalinky, mečíky-gladioly. Později přišly hrachory.

doplněno 26.03.17 17:12:

Bimbam, dicentra. Děkuji, už vím.

Jojo, kosatce, ty byly krásné vždycky. Dovedou být krásnější než orchideje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]