Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odrůdy růží - budou vonět?

Od: ildika® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

koupila jsem (hodně levně – proto jsem je teď vzala) růže odrůd Populair, Consul a Swan lake. Nemá někdo zkušenosti s jejich vůní? Doufám tedy, že budou vonět alespoň trochu. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Všimla jsem si, že kytky nevoní každý rok stejně. Nejen růže. Jasmín nebo akát to mají každý rok jinak. A kopretiny, které smrdí, to mají také každý rok jinak. Není to tím, že by byly z jiného místa. Všimla jsem si, že na stejném místě, stejné rostliny voní každým rokem s jinou intenzitou. *palec* Ta odruda Popular, ta je úžasná! Odstíny růžové, žluté a broskvové, to je nádhera! Populair a Swan, to jsou takové, poměrně neúpravné keře, pokud nemají oporu, po které se pnou. Zeď, loubí. Paráda! Kde budou mít stanoviště? ;) Jen na udržování je potřeba mít blůzu a rukavice z hodně pevného materiálu. Ale zase se odvděčí.

liska*
hodnocení

0x

Nevím, jak ty odrůdy vypadají, ale pokud mi nějaká růže voněla, tak byla světlá, růžová, lososová až bílá. A nejvíc tzv. čajové. Tmavé, tj červené, jakoby nevoněly. Uvidíme, co napíšou jiní.

pt®
hodnocení

0x

V loni jsem koupila přes deset keříků růží, ani nevím názvy, vybírala jsem podle barev, aby bylo v zahrádce na co koukat. A je fakt, že některé voní hodně intenzivně, jiné méně a některé vůbec, letos pokvetou po druhé, tak jsem sama zvědavá, zda a jak budou vonět. "ildika", i kdyby Vám všechny růže nevoněly, tak Vás potěší zase svou barvou a tvarem, určitě je budete mít pro radost...

hodnocení

Díky všem za reakce. :) (Ještě bych tedy byla ráda, kdyby se někdo konkrétněji vyjádřil i k té vonné stránce. *hi*) Je pravda, že květiny nevoní každý rok stejně intenzivně, ale některé moderní růže nevoní bohužel nikdy... No nic, už jsou stejně doma, takže je každopádně nasadím. Ty popínavé budou u zdi okolo oken; je to takové hodně osluněné místo, obrácené na jih, tj. budou i jako zástěna.

Ještě co se týče mých zkušeností: nám zase doma vždy nejintenzivněji voněly tmavé, "sametové" růže, nejméně pak takové ty různé světle růžové. Hodně záleží na konkrétní odrůdě...

doplněno 26.03.17 11:24:

Jj, nocenky jsou nádherné rostliny. Nejen vzhledem, ale i neuvěřitelnou vůní – mně už se téměř nekontrolovaně množí na zahrádce kolik let a zajímavé je, že každý rok převládá jiná barva. Já jsem holt zatížená na voňavé květiny (čím víc, tím líp). :-D

Ildika, podívejte se po kytce Nocenka. Ta pěkně voní, navíc, v noci. ;) U vedlejšího baráku rostla. Všude píšou, že je to letnička, ale ta, kolem které jsem chdila, kvetla několik let. Byla žlutá, oranžová a i některý rok byla červená. Na takové neúrodné půdě, počuraná psy. A pořád byla úžasná. zahrada-cs.com/...

kvetiny-semena.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]