Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kávovník - listy usychají od okrajů

Od: vitas1 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den. Poraďte prosím co mám dělat. Listy kávovníku usychají od krajů k prostředku, mají hnědou barvu a postupně opadávají. Nesl jsem ho asi ve 3 stupních celsia do auta asi 200 m. Po přemístění v bytě druhý den všechny listy zhnědly,jen prostředek listu zůstal zelený. Mám ho už 6 let a je moc pěkný, proto bych o něj nerad přišel. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, proč jsi ho nesl? Odpověděl jsi si sám, kávovník je prochladlý a je v šoku. Doufej, že se vzpamatuje, uchovávej ho v teple, doporučuji bohatou zálivku a hnojení univerzálními hnojivy, např. Kristalonem.

hodnocení

0x
Ostřihat poškozené listy, rostlinu umístit do světlého chladnějšího prostředí 12 - 15°C , málo zalévat. Koncem března přesadit a umístit na světlé teplejší (pokojové) místo, nejlépe východní okno, a zvýšit mírně zálivku měkkou vodou. Bude to určitě dobré...
:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]