Dobrý den. Poraďte prosím co mám dělat. Listy kávovníku usychají od krajů k prostředku, mají hnědou barvu a postupně opadávají. Nesl jsem ho asi ve 3 stupních celsia do auta asi 200 m. Po přemístění v bytě druhý den všechny listy zhnědly,jen prostředek listu zůstal zelený. Mám ho už 6 let a je moc pěkný, proto bych o něj nerad přišel. Děkuji
Ahoj, proč jsi ho nesl? Odpověděl jsi si sám, kávovník je prochladlý a je v šoku. Doufej, že se vzpamatuje, uchovávej ho v teple, doporučuji bohatou zálivku a hnojení univerzálními hnojivy, např. Kristalonem.
Ostřihat poškozené listy, rostlinu umístit do světlého chladnějšího prostředí 12 - 15°C , málo zalévat. Koncem března přesadit a umístit na světlé teplejší (pokojové) místo, nejlépe východní okno, a zvýšit mírně zálivku měkkou vodou. Bude to určitě dobré...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.