Nejspíš má FLORO pravdu.Koukněte na www.cuttings.info ,na zamioculcas zamifoliia.Nebo si dejte na Seznamu do obrázků zamioculcas a na několika fotkách tam je podobná malá rostlinka.Tak ji porovnejte s tou Vaší a napište zda je či není to on.
Napište alespoň odkud je. Z květináče nebo z venku? Jak je to velké?
eset*
Je z OBI.Sestra tam nasla na ulomeny kousek teto rostliny.Pry to byl ulomek z drahe kytky snad kolem 600Kc a byla vetsiho vzrustu.Dala jsem ji do vody zakorenit a paj zasadila.Rok byla porad stejna az ted zacala obrustat.
floro*
Chce to lepší fotky, zaostřenou a ve větším rozlišení aby se dala rozkliknout. Z takové se nedá nic poznat, bohužel...
eset*
Snazim se o to od soboty,ale z nejakeho me neznameho duvodu mi to nejde.Pouzivam internet v mobilu a zkousela jsem to pres tri ruzne internetove prohlizece a nic.Fotka se na web neulozi a opet se mi ukaze nabidka vlozit soubor Jinak ta hliza je podobna male brambore a pred zasazenim do zeminy tam nebyla.
floro*
Ať se dívá jak se dívám, pořád mi to šeptá do ucha, že je to dost zbídačený Zamiokulkas.
Takže do propustného substrátu, malého květináče a velmi málo! zelévat, ne na snunečné místo. Vemi nenáročné kvítí, vydrží všechno.
Ať je to co je to, dejte to do maličkého květináčku. Ne do velkého. V malém se mnohem rychleji každá kytka aktivuje. A pak není problém vyklopit ji a celou dát do většího.
Joooo je to opravdu Zamioculcas Zamifolila a taky je pravdou,ze ten muj je dost zbidaceny.Mam ho totiz rok na parapetu u okna=slunicko s proto neroste,nema ani leskle listy spis matne vybledle proste mdle a za cely rok nenarostl jediny list jako by se mu zastavil cas.Jdu hned udelat vse potrebne pro jeho blaho.Moc vam vsem dekuju.Urcite jste mi ho zachranili,protoze koreny a hlizu ma zdravou.Diky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.