Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sazeni habru

Od: habrus odpovědí: 4 změna:
Zdravim dnes jsem sazel habr a cetl jsem ze se davaji 3-4 sazenice do metru pri sazeni do trojsponu... ja to ale nasadil jen v jedne řade po 25cm jsou to prostokorene sazenice 30-50cm vysoke...nevadi ze je to tak na husto? Nechci zivy plot moc siroky proto jsem dal jen v jedne rade. A kdy poprve zastrihnout? Docetl jsem se ze po vysadbe by se meli zkratit o 1/3 tak nevim jestli uz ted to sestrihat kdyz je to tak male a hlavne jak jestli kazdou vetvicku nebo jen ten hlavni kminek. Za rady dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

suchy*
hodnocení

0x

zdravím,bez problémů stačí tak jak jste zasadil,zastřihnout trochu určitě jinak potom trvá déle než se vzpamatují a začnou růst.Zajistit,aby je nezarostl plevel nebo tráva aspoň první sezónu.Samozřejmě nezhapomenout na zálivku a pokud je třeba tak od druhé sezóny trochu přihnojit.A nenechat je vyrůst do požadované výše a teprve potom krátit,ale od následující sezóny začít zastřihávat a při každém následujícím řezu nechat o kousek víc,budou lépe obrůstat odspoda a houstnout.

floro*
hodnocení

0x

25 cm je strašně málo, obzvláště když jste je dal jen do jedné řady. Když se dávají do trojsponu, tak se vzdálenosti od sebe ještě trochu natahují právě kvůli té trojúhelníhové výsadbě. Pokud je tak necháte, budou si straštně konkurovat, můžete si založit na problémy s vypadáváním už vzrostlého plotu. Představte si , kolik mají místa na tloustnudí kmínku. Doporučila bych vám je rozvolnit, klidně i ob jednu sazenici vytáhat, dieálně tak 40 cm od sebe přesadit.

Řez uděllejte tak o jednu třetinu výšky až polovinu. Podporuje to sazenici kořenit a také tvořit obrost.

habrus
hodnocení

Tady jsem třeba našel stránku kde taky píšou že když se sází do jedné řady dávají se 4ks na metr zahradaapriroda.cz/...

hodnocení

0x

Já si myslím, že když se vám hustota nebude líbít, něco odstraníte a bude! Lhostejné jestli příští rok nebo za 10 let. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]