Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc kalanchoe a jak se jí zbavit?

Od: kacka* odpovědí: 3 změna:

doplněno 15.03.17 11:00: Děkuji za odpovědi, posílám ještě jedno foto, když ho rozkliknete, mělo by to být vidět lépe. Takto vypadají všechny kalanchoe,i ty na jiném parapetě. Nic se tam nehýbe,takže mšice to asi nebudou a napadené jsou jen květy. Toto trvá už několik měsíců a už párkrát jsem to opláchla,jen tedy vodou,ale nic. Je to taková lepkavá tekutina. Květy pořád vykvétají, ale pak hned usychají. Je mi je škoda všechny vyhodit když jsem je sama vypěstovala...
doplněno 15.03.17 11:00: Děkuji za odpovědi, posílám ještě jedno foto, když ho rozkliknete, mělo by to být vidět lépe. Takto vypadají všechny kalanchoe,i ty na jiném parapetě. Nic se tam nehýbe,takže mšice to asi nebudou a napadené jsou jen květy. Toto trvá už několik měsíců a už párkrát jsem to opláchla,jen tedy vodou,ale nic. Je to taková lepkavá tekutina. Květy pořád vykvétají, ale pak hned usychají. Je mi je škoda všechny vyhodit když jsem je sama vypěstovala...

Nemoc kalanchoe a jak se jí zbavit?
Nemoc kalanchoe a jak se jí zbavit? #2
Nemoc kalanchoe a jak se jí zbavit? #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Škoda, že máte zaostřeno na kvítek a ne na bílé tečky. Takto je těžké poznat, zda jsou to mrtvé mšice, nebo vyvíjející se molice. Ale oběma těmto škůdcům prospívá suché teplo. Takže zvolit opak. Pokud jsou to mrtvolky mšic, dobře osprchujte, tím zničíte event. přeživší jedince a po uschnutí přestříkněte mýdlovým roztokem. 2. den mýdlovou vodu smyjte. Mělo by to stačit. Jsou-li to molice (maličké bílé mušky), opatrně přes celou kytku přetáhněte igeliťák, aby nemohly odletět a vemte je ven na vzduch, kde pytlík sundejte a snažte se sklepat vše, co půjde. Pak také přestříkněte mýdlovou vodou, ale teplou a s přídavkem trochy oleje s pár kapkami jaru a nechte pár dní působit. Přeživší i napůl vylíhé se udusí. Pak roztok smyjte a opakujte 2x po7-10 dnech. Aby se vylíhla a zahubila všechna vajíčka. Ida

hodnocení

0x

Nikdo nepíše, tak aspoň moje zkušenosti. Měla jsem doma podobnou rostlinu, tak jsem ji úplně seřízla a pak znovu obrazila a byla pěkná. Je to nějaký druh mšice nebo co, chemii jsme používat nechtěla. Dcera mně řekla, že jsem to měla rovnou vyhodit, protože to chvilku trvá, než obrazí, ale i tak jsem to zkusila.

hodnocení

0x

Podle mě to mšice nejsou, ale ani molice ( ty se vyskytují na spodní straně listů a hlavně když se rostliny dotknete,molice okamžitě vzlétnou.) Foto je sice nekvalitní, spíš to vypadá na vlnatky, nebo nějaké červce.To není ale podstatné.V prvé řadě rostlinu izolujte od ostatních rostlin,které máte na parapetě a v každém případě se pokuste rostlinu důkladně očistit, jak radí idanova. Pak bych vám doporučila koupit si Combi Careo – tyčinky proti škůdcům. Stačí zapíchnout jednu tyčinku, působí proti všem škůdcům. Protože jaro už klepe na dveře, rozumné by bylo rostlinu přesadit do jiné zeminy a omýt i kořínky.V tom případě bych vám doporučila Careo Combi granulát, který opět obsahuje účinné látky proti škůdcům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]