Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s citrusem

Od: zahradkarka* odpovědí: 3 změna:

Dostala jsem k narozkám nějaký citrus v květináči, je asi 30 cm vysoký a má asi milion mrňavých žlutých a ještě zelených plůdků. I když je to dárek nechtěný, ráda bych ho zachovala a nevím co a jak s ním. Dík.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pošlete nám foto,budeme chytřejší :)
I když se zřejmě bude jednat o citrónovník.
pestujme.cz/...

hodnocení

0x

Normálně ho zalévejte, občas pohnojte hnojivem pro citrusy a až kořeny vyplní bal, přesaďte ho do o 2 cm většího květináče. V zimě má rád chlad, pak lépe kvete a plodí. Hlídat škůdce - puklice, molice. Víc s ním dělat nemusíte, možnájen, kdyby potřeboval prostříhat, nebo zastřihnout.

hodnocení

0x

Chovejte se němu s láskou. Zalévejte ho tak, aby nebyl přemokřený, aby nestál a nehnil ve vodě. Nedávejte ho na přímé slunce nebo naopak do tmy. Má rád toulavý stín. To je pěkné pojmenování, že? Toulavý stín. ;) Dcerka, když byla malá snad 6 let, strčila do květináčku citrusovou pecku. A mu se u nás zalíbilo. Stromek jsme nedali naroubovat a příliš jsme ho nerozmazlovali. Čas od času jsem zavelela "Bonzaj" a nůžkami jsem zněho udělala stromek, který by nepřekážel v obýváku. Má ho dcera, která má skoro 40 let a citrusek je sice vysoký, ale nemá korunu, která by překážela. Má ale silný, dřevěný kmínek a je to stále fešák, kterého všichni milují. :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]