Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové jahody

Od: emilka12* odpovědí: 4 změna:

Přátelé potřebuji radu.Mám v plánu zlikvidovat staré jahody a nasadit nové.Jenže nevím jestli je dobré zasadit oplégry ze starych nebo koupit nové v obchodě.Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

3x

Pokud jste s nima byla spokojená (s chutí, zdravotním stavem velikostí), tak klidně můžete. Ale dobré je sázet zakořenělé nebo je nechat zakořenit v květináči u mateřské rostliny a pak zasázet. Takto vegetativně množené sazenice jsou identické s matečnou rostlinou.

lidus*

Každý rok zasadím mladé do kelímků od jogurtu, před vasazením odstřihnu šlahoun a v srpnu vysadím. Koupila jsem jeden rok sazenice a z 10 se chytily 4.

zahradkarka*

Floro má pravdu, berte klidně oplégry, jahody jsou jako plevel, přežijou kdeco, dokonce staré, vykopané a na hromadu naházené sazenice mi rostly dál, ale opravdu je velmi důležité, aby byly ZDRAVÉ!. Ppdařilo se mi najít chorobu na sazenicích čerstvě přinesených kupovaných. Takže když si to ohlídáte, nemusíte vyhazovat peníze za kupované. Ahoj.

pt®
hodnocení

3x

"emilko12", řeknu Vám, jak to dělám já. Máme záhon jahod, stáleplodících, už několik let. Vždy napodzim jahody domrtě ostříháme, že kouká jen srdíčko a v zemi zůstanou kořeny. Potom záhon řádně vyhrabeme a přidáme novou zeminu a nakonec zasypeme kůrou. Na zimu jsou jahody přikryté, kůra drží vlhko a z jara vyraší nové, bohaté výhony a zase je plno jahod a pěkná úroda...*klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]