Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má takto vypadat vyklíčený salát?

Od: tlapka123 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
pokouším se vypěstovat hlávkový salát. Před týdnem jsem zasadila semínka a už mi vyrostly malé rostlinky. Nejsem si ale jistá, jestli takhle mají vypadat? Nejsou příliš vytáhlé? Neměly by se lístky tvořit níže?
Jestli je to špatně, jde to ještě zachránit? Nebo čeho se vvyvarovat příště? Mám je doma na parapetu, kde mají dost slunce. Zalévám podle potřeby, aby neproschnuly. Dopěstovat je můžu ve skleníku nebo foliovníku.
Díky všem a krásný víkend! :)

Má takto vypadat vyklíčený salát?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

emilka12*
hodnocení

2x

Ty vytáhlé obsyp zeminou a je po problému. :)

floro*
hodnocení

2x

Myslím, že jsou OK, ale potřebují hóódně světla, jinak se budou vytahovat. Takže pokud je máte na parapetu, tak hodně podložit, ať jsou nad rámeme okna.

tlapka123
hodnocení

Děkuji vám všem, zkusím zalévat trošku méně a vypodložit je. Sluníčko na ně svítí většinu dne (pokud svítí), tak světla snad bude dost. :)

liska*

Salát vysévejte příště ven a pokaždé jen rozhoďte špetičku co 14 dní., abyste měla postupně úrodu.Snese celkem dobře chladno, ovšem ne mráz. Ideální je pařeniště, ale já ho měla pod sklenicemi už v dubnu. Nevytáhnou se a budou otužilí. Nesázet hlouběji! Nepřihrnovat! Srdíčko musí být nad hlínou.

pestitel*
hodnocení

0x

právě nám vyklíčily uplně stejně vytáhlé jak vám:D..tak si říkám jestli je chyba v tom ,že je málo světla(ikdyž jsou u okna)..nebo jsou moc v teple a potřebují už chladnější prostředí.

hodnocení

0x

Zatím jsou dobré. Nic neobsypávejte a až se trochu oteplí, dejte je do skleníku, tam je přeci jenom světla více.

hodnocení

0x

Když přepichujete rostlinky,musíte nasadit až po lístky a špičku kořene zaštípnout.Přepichuje se kolíčkem asi v síle tužky,udělat dirku,vložit rostlinku a kolíček zapíchnout vedle dirky a jen jedním pohybem směrem k rostlince přimáčknout zeminu a to pevně. U správně zasazené salátu,když táhnete za rostlinku za listky,musí jít lístek uštípnout a rostlinka se ani nehne.Samozřejmě povrch zeminy před výsadbou je třeba umačkat pořádně prkénkem,takže lépe přepichovat do truhlíku.máte to v květináčcích,tak pořádně rukou utlačit,než budete píchat rostlinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]