Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Právě mi přišly semínka z Číny a dárkem mi přibalili semínka Kosmatce a nějaké plnokvěté netykavky. Poradil by mi někdo jak je mám pěstovat? U toho kosmatce píší že to je snadné , ale asi pro ně. Díky moc.
Suzy. Kosmatec je opravdu nenáročný. Miluje plné slunce, sušší stanoviště. Lehkou, písčitou zeminu (NE rašelinu a podobně vylepšenou). Kamarádka ho kdysi vysela do velkých kamenných koryt. Zemina spíše písčitá, zalévá "občas" . A už kolikátý rok se tam kosmatec sám vysévá a v létě krásně kvete. Tak ať se zadaří i Tobě. P.S. Jo a když budeš mít čas, tak u něho likviduj odkvetlé květy - to mu prospívá.
1. Netýkavka
2. Kosmatec křišťálový
3. Kosmatec
Kosmatce jsou nedopatřením přehozeny
Ježíšmariáááá, tak doplním.
Obdivuji, že se někdo nechá nalákat pěstovat takovéto rostliny ze semen a z Číny. Už vám někdy něco vyrostlo. Není jednodušší si koupit tady sazeničku?
Hahanaj, odpověď dal částečně Totak a já doplním. Už tam nakupuji opravdu intenzivně i pro kamarádky asi 8 měsíců. Vždy jsme byly všechny spokojené. Jednak tam je obrovský výběr od všeho a pak, když to umíš, tak je zaslání úplně zdarma. Já už jsem v tom za tu dobu skoro expert. Kupovala jsem tam pro kamarádky dárky co si samy vybraly pro své děti a známé k vánocům, svetry, legíny, šály, čepice, kuchyňské potřeby, výzdoby do bytu a tak. Nedávno tady někdo mluvil o dělání domácího mýdla a dal odkaz na jednu zdejší internetovou prodejnu. Také jsem se tam podívala, co stojí ten potřebný materiál k výrobě. A líbyly se mi tam ty silikonové formy na mýdlo, opravdu krásné, ale dost drahé. Jedna minimálně od dvou set korun výše. Spíše kolem tří stovek za jednu formičku. Tak jsem šla na AliExpres a tam je všechny našla i stěmi samými autentickými fotografiemi které měli tady ti češi. A víč kolik stála ta formička tam? V přepočtu na naše peníze 80 až 90 korun ty dražší a krásnější a ty jednoduché, ale také hezké kolem dvacky. A teď si představ, že když si to objednáš tady vtom našem internetovém obchodě, ještě zaplatíš poštovné víc jak stovku. Od Aliho to máš naprost zdarma až do domu přímo pod nos. Doručí to pošta. Já už jsem tady u pošťačky velmi známá, protože sem chodí skoro každý den s něčím, nebo mi to přivezou autem z Nymburka. A to prosím pěkně pouze za podpis, když je to doporučeně. A co se týče toho, jestli semena vzejdou, nebo ne, tak ten samý problém je se semeny koupené u nás. Já ho teda loni měla. Proto jsem se rozhodla letos všechno objednat v Číně. Stejně to jde s oklikama které se na ta semínka cestou nabalí a zvýší to jejich cenu, odtamtud. Tady to velkoobchody objednají v Číně, u nás nebo jinde na to vyrobí vlastní pytlíčky a pak se to s vysokou marží teprve dostane k Vám a Vy máte pocit, že to odtud. Dneska se velké obchody obrací do Číny. Schválně posílám foto dvou čepic které jsem si tam koupila. Jsou z pravé králičí kožešiny, hezky hřejí, jsou pohodlné a hlavně jsou hezké a levné.
Schválně jsem je obrátila také naruby, aby bylo vidět jak jsou pěkně teple vypletené a tím pádem jsou také hezky pružné.
Na nejdůležitější jsem zapomněla. Cena! 6.30 dolarů. v přepočtu 165 Kč. A poštovné zdarma, samozřejmě. A navíc, takovou tady nikdo ještě nemá.
A běžte si koupit obyčejného pleteného kulicha do obchodu. Já se byla kouknout. Cena kolem 400 korun. Teda byl trochu lepší a ke zdejšímu číňanovi jsem to teda zkoumat nešla, protože vím co tam má. Ten také nakupuje podle "specifické chuti Čechů".
Neradím, protože nejsem expert na botaniku, ale pamatuji, že jako děcka jsme si s Netýkavkami hrávali. Říkali jsme jim cvrnkavky. Stačilo sáhnout na správné místo a Netýkavka cvrnkla. Později jsem si kdesi přečetl, že Netýkavky jsou vitální a neodbytný plevel odkudsi z Asie a že se sem procvrnkaly samy.
Proto si myslím, že zasít a pěstovat Netýkavky asi nebude problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.