Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Semínka citronové trávy

Od: malvinka* odpovědí: 4 změna:

Obracím se na všechny

prosím nenašel by se zde někdo komu doma přebývají semínka citronové trávy a mohl by je zaslat poštovné rozumné všimné hradím.

Děkuji všem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Drahá Malvinko, určitě jsi koukala na Receptář? Napiš si na na uvedenou adresu : Semena Vaněk
Bubenské nábřeží 9
170 00 Praha 7 - Holešovice

ale mohu-li ti poradit, tak si kup čerstvou, chlazenou v Tescu a zasaď si ji, poroste ti rychleji a lépe

malvinka*
hodnocení

Receptář jsem shlédla, ale již kdysi jsem měla možnost díky ayurvédě trávu ochutnat.

Věděla jsem , že nezklameš díky moc za nápad, zkusím TESCO Zličín nebo Kladno.

malvinka*
hodnocení

Drahý Ukulele, včera jsem navštívila prodejnu Semena Vaněk s politováním musím sdělit, že citronovou trávuje bohužel ještě neobdrželi. V Tescu jsem nepochodila o nic lépe...
ukulele*

Ahoj, také ji prodávají Krulichovi-zahradnictví je to také v Praze, už zapěstovanou sazenici, ale mě chcípla, ale můžeš to vyzkoušet, třeba si při osobním výběru vybereš větší a vitálnější rostlinu, než mi od nich přišla poštou. Jinak se dá koupit sušená v ceně od 400 - 700 kč za kilo?, ale to není ono, také se o ní píše na fóru www.citrusy.cz . Jestli k těm Krulichovým půjdeš, tak mi dej prosím vědět jak jsi pochodila a co tam teď mají za aktuální výběr, děkuji.

Zahradnictví J. a Z. Krulichovi Otevírací doba: Po - Pá 9 - 18hod.
Na Petynce, Praha 6
tel.: 233 350 716
e-mail: info@zahradnictvikrulichovi.cz
Cymbopogon citratus - citronová tráva
» Katalog květin » Koření,bylinky

Výška:100- 150cm
Květ:klas
Oblíbená rostlina pro gurmány...
Cena:48 Kč

ks

využivaná v asijské kuchyni a přírodním léčitelství. Používá se bazální (spodní, silná) část výhonků nakrájených na jemné kousky. Přidává se do čerstvých zeleninových salátů a vařených pokrmů (polévky, maso, rýže atd.). Horní část stébel lze svázat do svazečku a při vaření přidat do pokrmu a před servírováním vyjmout. Lze ji používat v čerstvém, sušeném i zmraženém stavu - výrazné citronové aroma neztrácí.
Hojně je také používána téměř v celé Asii, dále Brazílii,Guatemale jako léčivá rostlina - proti horečce a bolesti , léčení nervových a žaludečních poruch, snižuje cholesterol v krvi.
Pěstování: v nádobě nejlépe jako přenosnou rostlinu (od jara do podzimu na zahradě) na plném slunci (nejvyšší obsah silic). Zemina hlinito - písčitá, propustná. Zálivka vydatná, ale zemina nesmí být stále přemokřená(špatný růst). Na zimu rostlinu lze umístit do bytu na světlé místo, kde přečká zimu v pokojové teplotě. Možné je také přezimování v chladu( minimálně 8 - 10°C) při omezené zálivce.
Další obrázky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]