Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam problem z listy Yucci,schnou,vice na foto,a našel jsem i mrtve mušky,myslim že svilušky,Yucu mam 3 roky,ted´ jsem ji přesadíl o dost většiho květinače s original zeminou pro palmy.Prosim o radu,nikdy jsem taky problem neměl,je furt na jednom mistě,v zimě moc nezalivam,přes leto vic,ale nepřehanim to ,hnojim od března do řina 1x za měsic.V jedne fotce jak je palma vyfocena z vrchu ,jdou vidět ty mušky v kořenu listu,bohužel foto moc neni ostre,černa tečka.předem moc děkuji za rady všem
Malé černé mušky, to by mohly být smutnice. Bestie. Často si je člověk donese se zeminou. Samotné neškodí, ale snáší vajíčka do půdy, z nich jsou takoví miničervíčci, kteří ožírají rostlině kořínky. Těžko se s nimi bojuje. Když lítalí, tak se nepolapitelně třepotají, po půdě lezou rychle a hned zmizí. Mají třítýdenní vývojový cyklus. Likvidují se opakovaným /! / přeschnutím půdy, což tu bude problém. Nebo z akvaristiky křemenný písek a posypat povrch půdy asi 3 mm . Mušky do něj těžko snesou vajíčka a larvičkám je pod ním dusno. Jen ta kytka se může zalívat jen spodem do misky, a hrozí přemokření, je horší odpar. Škůdcům obecně vadí skořice, tak na hlínu trochu nasypte.
Normální pokojová Yucca elephantipes, žádná palma.Listy jsou světlé, vyčouhlé, měké, přes zimu rostla v teple a na nedostatečně slunném místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.