Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Medvědí česnek vysočina

Od: egemberg odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Kde na vysočině roste medvědí česnek v okolí Nového města na moravě nebo Bystřice nad Pernštejnem. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud se na něj chcete jen podívat, najdete ho ve smíšeném lese u cesty, již brzy, protože poměrně brzy zjara kvete. Ale pokud chcete vykrádat přírodu a není vám proti srsti, že m. česnek z přírody mizí a vy při dloubání fůru rostlin zničíte, tak tam ani nechoďte. (Navíc platí přísný zákaz odnášet ho z přírody). Pokud jste slušný člověk, poradím vám, že se dá za velice levno (20 cibulek kolem 35,-Kč) koupit na každém trhu a na každé výstavě. Viděla jsem cibulky i v zahradnictvích. A lze je koupit i v internetovém obchodu. Tak koupi a pěstování zdar. Ida

doplněno 24.02.17 22:11:

Liska, jsou místa se zvláštní ochranou, tam se nesmí brát nic. Jinde se sbírat listy mohou. To je jako když sbíráte nadzemní části léčivých bylin. Ale musí se zabránit poškození kořenů, hlíz, cibulek a nerozdupat okolí. Tak, aby se rostlina mohla obnovit.

liska*

Ido, já si chodím na lupení medvědího česneku. Ještě než má poupata. Chci se zeptat, i jen to listí je chráněné?

pohanka*

Problém je, že na tom trhu bývá také z vyplundrovaného přírodního místa. Pochybuji, že dotyční ho mají doma kus vhodného, listnatého lesa, aby mohli v takovém množství prodávat na trhu.

To samé s nejranější včelí pastvou - kočičkami.

Pokud by si člověk šetrně natrhal pro svoji potřebu pár listů, tak se jistě nic nestane. Nesmí být ovšem takové místo označeno jako chráněná oblast apod, nebo vysloveně zákaz trhání a ničení rostlinky.

Na Moravě je výskyt hojnější, než v Čechách. Co si pamatuji, tak hodně lidí se nasměrovávalo k okolí Brandýsa nad Labem. Otázka z roku 2014 - od wydry - ,,Kde roste mevědí česnek,,

adnats

Srdečně zdravím. Netřeba kolem medv.česneku tolik filozofovat. Stačí zahrábnout do země pár cibulek -kamarádi-kteří ho mají, jistě rádi pomohou. Je to dost brutální plevel, dobře roste i v zástinu, mezi maliníkem atd.- kde tedy ničemu nepřekáží.Po odkvětu zatáhne a velmi rychle (až překvapivě) se množí.St.

liska*

Jak kde se dobře množí. Mně na zahradě postupně zanikl. Ale k otázce. Hledejte ve vlhkých, spíše stinných nebo polostinných údolích potoků pod vyššími listnáči. Ta listnatá podestýlka je asi pro něj důležitá. To moje místo, to je jako prameniště v podhorském údolí. Není ale na Vysočině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvědí česnek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]