Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi někdo, prosím, přesně identifikovat dvě přiložené kytky?
Ta žlutá vypadá na nějaký narcis, ta fialová by mohla být orchidej. Roste to tady u nás na louce...
Díky moc, Larry
Jejda, u nás je považován kosatec žlutý za chráněný.
Na Wiki. je určeno, že je málo dotčený, tedy je možné, že se v některých oblastech se invazivně rozrůstá, možná tedy u Vás. U nás ho moc není, proto jej máme na seznamu chráněných.
Tady u nás je poměrně dost rybníčků, rybníků na jednom potoce. Jestli počítám dobře, tak šest. Před zhruba patnácti lety (plus minus) jsem tyhle krasavce objevila u rybníčku, co je třetí odspodu. Teď už jsou u všech. Po i proti proudu. Určitě jsou jejich semena nesena vodou. Možná ptáky? A možná chataři. Ti jsou také invazivní. M.
ta druhá kytka bude nejspíš Prstnatec bezový (či vstavač bezový). Dříve patřil k našim nejběžnějším orchidejím.
- stále nějak nechápu to nelogické uspořádání a řazení odpovědí. Již po několikáté se mi stalo, že odpovím správný název rostliny - čas 11:58, na to se nad mou odpovědí ukáže tento název kytky , čas 12:16 .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.