Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahody v truhlicich na balkone

Od: babulka18 odpovědí: 6 změna:
Dobry den
Chtěl bych se tady trosku poinformovat,ohledne pěstovani jahod v truhlicích na nekrytém balkone.
Jaká odrůda nejlepší,jak a cim hnojit atd
Budu rad za kazdou radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda123123*
hodnocení

0x

Měsíční jahody

dát do výživné hlíny

na hnojení je spoustu hnojiv třeba v Kauflandu jsem viděl takové růžové nebo tradiční krystalon. chemicky ale hnojit nedoporučuji to si rovnou můžete koupit ty jahody v marketu výjde Vás to levněji a je to plné chemie taky

stačí kvalitní hlína

nevím jestli na ten balkon prší ale tak či tak ať to má odvodnění nebo opatrně zalívejte nebo ty jahody utopíte

babulka18
hodnocení

Ja sem si zase říkal,ze je bude asi potřeba sem tam prihnojit,přece jenom ziviny z pudy se casem vyčerpaji.
Zkusím namichat pudu ze zahrady z kompostem.

hodnocení

0x

Loni jsem si koupila ty převislé jahody, co se pěstují v květináčích. Jak se jmenovaly to už nevím, ale byla jsem hodně překvapená jak byly velké, voňavé a chutné. Udělala jsem si na podzim odnože a teď je mám v květináčích na zahradě pod sněhem a květináče zahrabané v zemi. Snad tu zimu v pohodě přečkají a budu určitě množit i letos. Moc jsem je nemusela hnojit. Občas jsem přihnojila hnojivem s guánem, co je na rajčata a papriky. Dělaly pěkné šlahouny a na každém byly jahody.

doplněno 13.02.17 19:15:

Já jsem na to nekoukala ani tenkrát. Nakupovala jsem jiné jahody normální do zahrady a tyhle k tomu jenom přihodila, protože jsem tomu moc nevěřila. A teprve pak jsem byla překvapená.

babulka18
hodnocení

To je ovsem skoda,ze nevíte název odrůdy
doplněno 13.02.17 19:58: Tak jsem zkoušel googlit a podařilo se mi najit ze by to mohly byt jahody odrůdy Maranell.
Zkusím zapátrat jestli by to šlo dat do truhlíku

No podle mne v tom nebude žádný rozdíl. Květináč, nebo truhlík. A víte že jste mi najednou vnukl bezva nápad? Pořád přemýšlím co zase zasadím do truhlíků za okny a já tam dám ty jahody. *smich* Pořád se trápím s nějakýma petůniema které jsou krásné tak do června a pak šmitec. Akorát to budu muset trošičku hlídat, aby mi to tady mlsouni nesežrali. ;)

A pro Bate, kompost pro celou sezonu nebude stačit. Já ám uleželý koňský hnůj, loni jsem měla velký úspěch, když jsem dala pod rajčata a cukety, byly jako hrom veliké a silné.

bate
hodnocení

0x

Také zvažuji zkusit pěstování jahod v truhlíku na balkoně a zajímalo by mne jaká odrůda by mohla být na to co nejvíce. vhodná. Pokud jde o jahody tak ty bych příliš umělými hnojivy raději nehnojil. Použil bych do truhlíku hlínu z kompostu promíchanou s trochou hlíny ze zahrady. Kompost by snad mohl obsahovat dost přírodního hnojiva.

doplněno 14.02.17 13:50:

suzymon: Ono asi záleží co všechno dává do kompostu a jak kvalitbí ho má. Já do kompostu dávám mj. i podestýlku s kurníku obsahující kuří trus. Jako knojivo je možné do truhlíků dát i trochu samotného slepičího trusu nebo občas zalévat slepičím trusem rozmíchaným ve vodě. Jinak téměř na všechno je dobré hnojivo Cererit které by asi prospívalo i jahodám, ale asi bude obsachovat nějaké umělé chemické složení a tak nevím na kolik by Cererit byl vhodný na jahody.

Pokud jde o kytky do truhlíků na okna tak já mám dobré zkušenosti s muškáty. Ty když se zadaří tak vydrží krásné až do října nebo do prvních mrazů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cererit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]