Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stromky vs mráz

Od: samurraj® odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem, na zahradě mám 9 ovocných sloupovitých stromků. Hlásí od Čtvrtka výskyt přízemních mrazíků. Jelikož stromky pučí a nakvétají, nerad bych, aby pomrzly. Napadlo mě je přikrýt např. pytlem na odpadky, může být? Nebo lepší to obalit netkanou plachtou? Děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x

Bílou netkankou. Tu tam můžete nechat i přes den do doby, kdy mrazíky přestanou. Pytel by jste musel pokaždé přes den sundat. Ani světlý igelitový pytel by nebyl OK, rostlina by se v tom přes den pařila.

hodnocení

2x

Jednou jsem takhle zachraňoval révu proti mrazu tak, že jsem ji přikryl modrou protkávanou fólií.

Pupeny, které byly v kontaktu s fólií stejně pomrzly, zbytek to přežil.

Takže v nouzi je igelitový pytel lepší než nic.

Ale netkaná textilie je vhodnější.

hodnocení

Myslel jsem si to. Děkuji oběma za radu a bodíky dávám oboum.

liska*

Postříkat vodou jemně na stromy, více pod ně. Nebo nádoby s vodou pod stromy. Prý to otupí účinky mrazu. Někdo dělá i ohně pod nimi.

jabraka*

Proti mrazu se používalo zadýmování.Nastřádaly se větve a ty se před ránem zapálily a přes to hodilo trochu trávy a listí.stačil vítr do sadu a účinky mrazu se omezily.Také mlžení vodou na rostliny mělo vhodný účinek.Těžko si dovedu představit,ja přikrýt folií 10 Ha meruňkového sadu.

JABRAKA

sebod*

Nojo, Jabrako. Ale těžko si představit, jak někde mezi domy udržuješ přes noc "čmoudící" oheň.

hodnocení

Oheň tam pálit nebudu, páč bych si poničil trávník a za druhé, kdo by to hlídal, že jo. To bych pak místo stromků mohl mít taky ohořeliny. A nikde nic nepíšu o sadu nýbrž o 9 stromcích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]