Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na rozmrýnu zřejmě nějakou plíseň, květina nechce pít vodu, když jsem zalil, stále je vlhká půda
Rozmarýna je v zimě ve fázi vegetačního klidu. Má se proto zalévat opravdu jen málo a v této době ani nepřihnojovat.Podle toho co píšete a vidím na fotu, tak ji moc zalévate.Pokud to půjde, vylejte z kětináče přebytečnou vodu a minimálně týden nezalévejte. Odstraňte všechny poškozené části,teda pokud ještě není zahnilá celá rostlina včetně kořenů a doufejte,že na jaře obrazí.
Květina nechce pít... to je právě špatné, přemokřená půda v zimním období, potom unívají kořínky, paní Alena radí dobře, souhlas s ní.
Máte nyní rozmarýnu v chladnější místnosti? Místo zalévaní občas použijte rozprašovač, ač suchomilná rostlinka, tak příliš suchý vzduch jí škodí.
Určitě ho nechte vyschnout bude přelitý a pak bych zalévala opatrně do misky. Já mám svůj 6letý a metr vysoký přes zimu na studeném okně (asi 10C) a zalévat ho musím určitě jednou týdně...loni jsem na něj nějaký čas zapoměla a zaschla celá jedna větev (ze tří už zbyla jedna ). Takže ve 20C bych ho zase suchem moc netrápila.
PS: s tím rozprašováním...to bych já nedělala. Mohl by vám chytit padlí.
do misky ještě zalévat nemohu, protože jsem ho přesazoval a tak hluboko ještě ke dnu květináče kořenové nesahají
Ale no tak, Bobane. Tys nedával ve škole pozor, viď? Vzlínavost Ti nic neříká? Když do misky naleješ vodu, tak Ti za chvilku z misky zmizí. Ale to neznamená, že ji "vypila" rostlina svými kořeny. Prostě tu vodu do sebe nasákne zemina v květináči. A tak se voda dostane ke kořenům, které nedosahují ke dnu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.