Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je toto za plíseň na rozmarýnu?

Od: boban® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám na rozmrýnu zřejmě nějakou plíseň, květina nechce pít vodu, když jsem zalil, stále je vlhká půda

Co je toto za plíseň na rozmarýnu?
Co je toto za plíseň na rozmarýnu? #2
Co je toto za plíseň na rozmarýnu? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozmarýna je v zimě ve fázi vegetačního klidu. Má se proto zalévat opravdu jen málo a v této době ani nepřihnojovat.Podle toho co píšete a vidím na fotu, tak ji moc zalévate.Pokud to půjde, vylejte z kětináče přebytečnou vodu a minimálně týden nezalévejte. Odstraňte všechny poškozené části,teda pokud ještě není zahnilá celá rostlina včetně kořenů a doufejte,že na jaře obrazí.

pohanka*

Květina nechce pít... to je právě špatné, přemokřená půda v zimním období, potom unívají kořínky, paní Alena radí dobře, souhlas s ní.

Máte nyní rozmarýnu v chladnější místnosti? Místo zalévaní občas použijte rozprašovač, ač suchomilná rostlinka, tak příliš suchý vzduch jí škodí.

hodnocení

květináč s rozmarýnem mám v obýváku, kde je asi 20 stupňů, to je špatně? Nenapadlo mě zazimovávat rozmarýn, jsem začátečník, ještě nemám dost zkušeností. Nechám vyschnout květináč. Rozprašovač by mohl pomoci, když jsou oslabeny kořínky :)

radkapod*
hodnocení

1x

Určitě ho nechte vyschnout bude přelitý a pak bych zalévala opatrně do misky. Já mám svůj 6letý a metr vysoký přes zimu na studeném okně (asi 10C) a zalévat ho musím určitě jednou týdně...loni jsem na něj nějaký čas zapoměla a zaschla celá jedna větev (ze tří už zbyla jedna :-D). Takže ve 20C bych ho zase suchem moc netrápila.

PS: s tím rozprašováním...to bych já nedělala. Mohl by vám chytit padlí.

Co je toto za plíseň na rozmarýnu? #4
hodnocení

do misky ještě zalévat nemohu, protože jsem ho přesazoval a tak hluboko ještě ke dnu květináče kořenové nesahají:)

sebod*

Ale no tak, Bobane. Tys nedával ve škole pozor, viď? Vzlínavost Ti nic neříká? Když do misky naleješ vodu, tak Ti za chvilku z misky zmizí. Ale to neznamená, že ji "vypila" rostlina svými kořeny. Prostě tu vodu do sebe nasákne zemina v květináči. A tak se voda dostane ke kořenům, které nedosahují ke dnu ;)

72mona3*
hodnocení

0x

Poslední roky se všude objevují houbová onemocnění, je možné, že i váš rozmarýn se přidal :(

U rozmarýnu bych byla opatrná na zalévání, obzvlášť v zimě. Pokud se přelévá, o to víc je náchylnější. Snad vám někdo poradí konkrétní přípravek. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]