Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, co je to za rostlinu? Má kmínek hvězdicovitého tvaru v průřezu, v horní části mezi listy drobounké květy, ze kterých "vystřeluje" semínka za celkem výrazného zvukového efektu (takové suché prasknutí).
Děkuji mnohokrát.
Je to pryšec běložilný ceskykutil.cz/...
Radka to napsala dobře. Je to loúpatkovec katalog-rostlin.cz/...
Kdž se rozhodne kvést, pak je to veliká paráda. Mi kvetl tak, že jsem ho stříhala do vázy a on honem květ nahradil. Byl mu už malý květináč a já mu chtěla pomoci, tak jsem ho rozdělia na tři a nepřežil ani jeden. Prý čistí vzduch
Já bych řekla že je to lopatkovec ale mohu se mýlit. Co se výšky týče, viděla jsem v květinářstvích více velikostí...od asi 30cm až po jednoho obra který měl i s květináčem výšku a šířku víc jak metr. Takže bude více druhů nebo odrůd této květiny.
Aspidistra to není, ta nemá na listech tu "kresbu", má listy hladké a používají k vazbě kytic (podélně se loupou na proužky po vláknech). Opravdu bych spohlasila s tím, že je to Spathiphyllum. M.
eset. Tak to si opravdu nejsi jistá . Jak napsala Babča, je to pryšec. Nejvíce poptávaná rostlina na svůj název zde na Poradně.
Opravdu pryšec běložilný. Naprosto nenáročná rostlina která přežije všechno . Mám 10-12letou s výškou asi 130cm, pravidelně mi přes zimu schodí asi 1/3 všech listů...tak se nelekněte až vám to začne dělat (dělá to i pryšec kamarádky).
Radko, moc díky za info. Pryšce mám asi dva roky, obrovské a nádherné, sytě zelené, krásnější než další pryšce, které jsem ve skutečnosti viděla. Teď mi začaly žloutnout, tak jsem se chytala za hlavu. Jeden mi schodil už hodně listů, ale to bylo kvůli přemístění. Tak snad bude zbytek v pohodě. Minulou zimu mi nežloutly tak jsem z toho byla pryč, co se to jako děje. Mimochodem jsem je nikdy neslyšela vystřelovat semínka, ale nedávno jsem v květináči v jiné kytce na druhé straně místnosti našla malou rostlinku
A nevím, jaké zkušenosti mají ostatní, ale těm mým pryšcům vůbec nevadí dost vody. Málo samozřejmě taky ne, ale klidně jim dám, nikdy se nevzpíraly.
shodil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.