Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostala jsem o Vámocích pokojový Cypřišek a ztrácí mi barvu a začíná mi i hnědnout..zalévám mírně ale pravidelně a i se snažím rosit...prosím a zároveň děkuji za radu co sním.
Jestliže už hnědne, tak to bude po něm. Tahle rostlina je velice háklivá na přelití a nastuzení a často si ho člověk donese domů už tzv. načnutého kvůli nevhodné přepravě a tak. Já jsem jich kdysi také několik měla a nejvíce mi vydržel půl roku.
Mno, nevím. že by byl citlivý na přelití. Práv+, že velmi mokro potřebuje. Ne tát trvale ve vode, ale ano, velmi vydatnou zálivku. Mě se ho bohužel podařilo vždy usušit (pátou rostlinu už jsem nechtěla trápit :D ).
Ale rosení určitě vynechte. A jestliže vám konce větví hnědnou, apk je na vině vyšší vlhkost, řekla bych že právě to rosení. Pokud hnědnou, že spíše světlají (schnou, klidně i barvu příliš nestrácí) pak je to z nedostatku vody. Ale toho si všimnete spíš až kdyý uý je rostlina celá suchá, takže váš případ bude ten první. Nerosi, jen vydatně zalévat. A na jakém ji máte stanovišti. Jesltiže jste ho dostala na Vánoce, také můýe být chycený chladem. Cypřiš velmi dobže reaguje na řez, tak moýné je i konce postiýžených vetví ustřihnout, pokud by to vypadalo moc nepěkně, pak jej můžete nůžkami sestřihnout do původního kónického tvaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.