Nejste přihlášen/a.
Rozhodla jsem se že si lonské skvělé skušenosti s rostlinou Eucomis objednám nějaké nové odrůdy, protože mě naprosto uchvátila . Normálně třeba u tulipánů to dělám tak, že nejprve název odrůdy proženu Googlem abych viděla jestli barva souhlasí a pak se rozhodnu jestli koupím nebo ne. Takže stejně jsem to chtěla udělat i ted ale Google nemůže tak třetinu nabízených odrůd vůbec najít
.
To si prostě do katalogu nějaký název vymyslí nebo jsem tak b*bá že to neumím najít ?
Zdravím,
u méně populárních rostlin je to zřejmě běžné (už jsem se s tím setkala nejednou). Google také "neví"všechno, zvlášť to, na co se moc lidí neptá. A které odrůdy jste např. nenašla?
Zde jsou všechny, o kterých píšete: lukon-bulbs.eu/...
Jinak já jsem se s tím nesetkala u odrůd (ty jsem rovněž sháněla pouze u tulipánů a mečíků, tedy u často pěstovaných a všeobecně oblíbených květin), nýbrž u jednotlivých rostlinných druhů. Některé věci prostě na internetu nenajdete...
Třeba Apple Blossom, Magnalia Blossom, Sakura Blossom, Dwarf Buff...já se s tím zatím nesetkala (u rostlin které mám sbírkové jako tulipány a hosty).
ildika, Váš odkaz, to je právě odkud jsem je chtěla koupit ale jinak nikde ani písmenko o těchto odrůdách. Což mi přijde přinejmenším podezřelé
tigra, babkazov o SPARKLING BURGUNDY mi nejde tu mám z lonska a dá se dohledat...jde mi o ty které jsem uvedla výše.
Já jsem myslela, že hledáte fotografie. No, když se podíváte na stránky oné firmy, uvádějí tam, že mají více než 50letou tradici v pěstování a šlechtění květin. U všech těch odrůd, které jste hledala, píšou, že jsou to novinky. Navíc názvy jako "apple blossom", "magnalia blossom" apod. jsou velice vágní, nic originálního – spíš takové "pracovní". V podstatě to znamená, že daná rostlina má podobné květy jako jabloň, jako magnólie apod. Používají se hodně často pro nejrůznější rostliny (resp. jejich odrůdy).
Tady, v tomhle čláku je zmínka o cca 10 druzích. Pak už je potřeba hledat podle jména. zelenelisty.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.