Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nemohu najít na netu odrůdu?

Od: radkapod* odpovědí: 5 změna:

Rozhodla jsem se že si lonské skvělé skušenosti s rostlinou Eucomis objednám nějaké nové odrůdy, protože mě naprosto uchvátila *srdce*. Normálně třeba u tulipánů to dělám tak, že nejprve název odrůdy proženu Googlem abych viděla jestli barva souhlasí a pak se rozhodnu jestli koupím nebo ne. Takže stejně jsem to chtěla udělat i ted ale Google nemůže tak třetinu nabízených odrůd vůbec najít *ee*.

To si prostě do katalogu nějaký název vymyslí nebo jsem tak b*bá že to neumím najít *bzum*?

Proč nemohu najít na netu odrůdu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím,

u méně populárních rostlin je to zřejmě běžné (už jsem se s tím setkala nejednou). Google také "neví"všechno, zvlášť to, na co se moc lidí neptá. A které odrůdy jste např. nenašla?

doplněno 15.01.17 22:42:

Zde jsou všechny, o kterých píšete: lukon-bulbs.eu/...

Jinak já jsem se s tím nesetkala u odrůd (ty jsem rovněž sháněla pouze u tulipánů a mečíků, tedy u často pěstovaných a všeobecně oblíbených květin), nýbrž u jednotlivých rostlinných druhů. Některé věci prostě na internetu nenajdete...

doplněno 15.01.17 22:47:

Apple blossom, Sakura blossom, Magnalia blossom, Dwarf buff

radkapod*
hodnocení

Třeba Apple Blossom, Magnalia Blossom, Sakura Blossom, Dwarf Buff...já se s tím zatím nesetkala (u rostlin které mám sbírkové jako tulipány a hosty).

doplněno 16.01.17 15:08:

ildika, Váš odkaz, to je právě odkud jsem je chtěla koupit ale jinak nikde ani písmenko o těchto odrůdách. Což mi přijde přinejmenším podezřelé *nevi*

tigra, babkazov o SPARKLING BURGUNDY mi nejde tu mám z lonska a dá se dohledat...jde mi o ty které jsem uvedla výše.

Já jsem myslela, že hledáte fotografie. :) No, když se podíváte na stránky oné firmy, uvádějí tam, že mají více než 50letou tradici v pěstování a šlechtění květin. U všech těch odrůd, které jste hledala, píšou, že jsou to novinky. Navíc názvy jako "apple blossom", "magnalia blossom" apod. jsou velice vágní, nic originálního – spíš takové "pracovní". V podstatě to znamená, že daná rostlina má podobné květy jako jabloň, jako magnólie apod. Používají se hodně často pro nejrůznější rostliny (resp. jejich odrůdy).

Co tato eucomis comosa sparkling burgundy.

hodnocení

0x

Tady, v tomhle čláku je zmínka o cca 10 druzích. Pak už je potřeba hledat podle jména. zelenelisty.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]