Nejste přihlášen/a.
DOBRÝ DEN,PROSÍM O RADU-RÁDA BYCH KOUPILA VZROSTLI FIKUS BENJAMINA //2 METRY// A TO NA INZERT Z ČESKÝCH BUDĚJOVIC.JSEM Z PRAHY,NECHÁM JEJ PŘEVÉST V ZAPLACHTOVANEM KAMIONU/PŘEPRAVNÍ SLUŽBOU//.MÁM ŠANCI PŘI ZMĚNĚ PROSTŘEDI A PŘEVOZU,ŽE VYDRŽÍ A NEOPADÁ A POKUD ANO,TAK ZNOVU OBROSTE.DĚKUJI JANA
Ahoj, prosim o radu, zakoupila jsem si pestrolisty benjamin 150cm na konci rijna. Mel asi nevyhovujici stanoviste, protoze zacal opadavat (30 listu denne). Premistila jsem ho na konci prosince k oknu, kazdy den ho rosim, opadava jiz o hodne mene (5 denne). Nevim, zda mam ty uplne opadane vetvicky s konecky uplne suchymi ostrihat. Je mi ho lito. Nektere vetvicky obrazily, ale hned zase uschly. Ted zase pomalu nektere obrazi.Listy mi po okrajich hnednou, ale ne od spicky. Zalívám jednou tydne, tak aby byl substrat vlhky, ne promoceny.Dekuji.
meli jsme doma podobny problem, fikus rostl krasne asi 3 roky, pak rok stagnoval a za posledni 3 mesice shodil cca 40% listu. Minuly mesic jsem prozkoumal koreny a zjistil, ze ackoliv byl povrch hliny naprosto suchy jsou koreny premokreny.
Okamzite jsem jej presadil, brutalne ostrihal (co s vetvickami bez listu) a zacina krasne obrustat. Benjamin je v tomhle nezmar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.