Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poraďte jak tuto rostlinku rozmnožit...mám jí v kanceláři a nechci o ní přijít.
Děkuji moc za odpověď.
Připadá mi jako Voděnka / Tradesc/...
ta se množí vrcholovými řízky , buď zapíchneme do substrátu a nebo zakořeníme v nádobě s vodou
snadno koření a dobře se množí
Nejjistější to bude bočním výhonkem. Ale v jedné staré knize je doporučováno množení semenem, údajně je velmi spolehlivé. Zkuste .
Jestli rostlina nekošatí, tak není na ideálním místě. Chce slunce. V zimě ne moc teplo a méně vody, od jara zalévat a dát na slunce. Pak budou boční výhonky i květy se semeny.
Vím taky jsem četla tu knížku.. ale květ nemá a má jen jeden stonek s listy Žádný jiný odnož není..
Vložila bych sem foto ale nevím jak
Kdyby mi stejně jako vám na rostlině velmi záleželo, přenesla bych ji z kanceláře domů. Ne v těchto mrazech! Doma bych ji opečovávala a čekala do jara. Na jaře všecho pookřeje. A časem se jistě dočkáte oddenků i semen.
Rostlina na fotce vypadá docela dobře. Do zmrzlých vydrží. Pak ji dejte na zahradu. Pokud nemáte svou zahradu, tak k někomu spolehlivému. Za nějaké dva měsíce se dostane do takové kondice, že ji ani nepoznáte. Ještě předtím na začátku jara odřízněte a zasaďte vršek (viz rada od strejce).
Zdravím. Přispěju svou troškou do mlýna. Vaše Rhoeo má český název = podeňka chlupokvětá. Jaké podmínky pro pěstování a množení vyžaduje, najdete zde: ceskestavby.cz/... nebo zkráceno: zkraceno.cz/... Držím palce. Ida
Ještě doplním; na vaší rostlině je vidět, že trpí nedostatkem světla, jelikož je dost "vyčouhlá". Je vidět, že do určité doby měla světla dost, ta část u zěmě je pěkně kompaktní. Rhoeo pochází z Mexika, kde má hodně slunka a dlouhé dny. Možná by pomohlo prodloužit jí den ranním nebo večerním přisvěcováním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.