Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny - koupil jsem hlívu a žampiony pro domácí pěstování a mám dotaz kde je chyba - žampiony i hlívu mám v teplotě 20-24 stupnu aby prorostlo podhoubí jak se píše v návodu ,žampiony nědělají nic i když udržuji substrát stále vlhký ---- hlíva ta pěkně prorůstá ale pod folií se udělala plíseň asi o rozměru 10krát 10 cm .Oba balíky mám od 25.12 Děkuji za všechny rady
Žampiony vyžadují rozhodně zbavení plastového obalu,teplota před rustem plodnic by neměla překročit 12 stC.Trvá to i 3 týdny.Nejprve substrátová kostka musí prorůst myceliem a pak se začnou vytvářet maličké bílé kuličky..Pak se musí vydatně větrat,při růstu se vyvíjí oxid uhličitý a ten se musí odvětrat.
JABRAKA
Možná je ta Vaše "plíseň" podhoubí. Já sklízela hlívu v bytě 3x a obal jsem ponechala, četla jsem, že se substrát nemá zalévat, jen houby mlžit, Kdybych obal sundala, tak bude substrát vysychat a muselo by sa to zalévat, nevím, jak by pak šly a ještě by to smrdělo, myslím, že tam je nějaké hnojivo. Takhle mají pod obalem mikroklima. Doporučuji si koupit houby v suprmarketu, již vypěstované. Doma vypěstovaná úroda přijde určitě dráž!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.