Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bambus z Globusu

Od: heliss odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, mám dotaz ohledně kupovaných bambusů "nebambusů" z obchodů, jako je např. Glóbus.
Přítel mi k Vánocům koupil semínka Phyllostachys pubescens, od nějakého pěstitele. Avšak ve zmíněnem obchodě nalezl jiný druh, o kterém jsme si myslely že by mohl být "Lucky Bamboo". Jako úplní začátečníci jsme si ho vzali. Avšak trápí mě nějaké věci. Nevím jak se o takové rostlinky starají, ale vypadá, jako by byl shnilí. Hledala jsem na google, ale moc jsem se toho nedočetla. Za případné rady a rozpoznání druhu předem děkuji.

Bambus z Globusu
Bambus z Globusu #2
Bambus z Globusu #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto fakt není bambus, ale druh dracény, která je takto zapěstovaná do výšky. Taky jsem ji zkoušela několikrát zasadit, ale pokaždé mi to odešlo, protože chce teplo a přiměřené zalévání a já mám tendenci všechno přelívat. Jinak bambus je tráva, takže má stébla, kdežto u tohoto jasně vidíte, jak byly odlamovány postupně listy.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Podle fotky také soudím, že jde o dracenu. Bambus je, jak již píše "dajka" tráva, takže má dutá stébla s kolínky, nikdy nové rostlinky nevyrůstají z kolínka, ale z báze trsu nebo z odnože v zemi. Juka zase nemá kmínek zelený, ale rychle hnědnoucí a internodia (rozestupy mezi místy, odkud vyrůstají listy) jsou nahloučena velmi blízko sebe. Na fotce je zelený kmínek (přesto, že je několikaletý) a mladá rostlinka vyrůstá z horního internodia, jak je typické pro všechny druhy dracény. Takže já bych řekla dracéna. Ida

72mona3*

Po zadání "lucky bamboo"mi vyskočil odkaz na Wiki: cs.m.wikipedia.org/...

Takže opravdu dracena. M.

hodnocení

0x

Vždyť nemá vodu! Ustřihněte ho cca 10cm pod výhonem a dejte ho do vody zakořenit. Až pak ho zasaďte do květináče se zeminou. *hej*Buď je to dračinec nebo juka.

heliss
hodnocení

No v té baňce má vodu a i kořínky, jen je to špatně vidět. :)

balzerka

Žádná dracéna ši juka. To je bambus! V LIDlu jsem viděla podobné , jak stojí v misce jako tlustý svazek pastelek jenom ve vodě. Každá ta tyčinka s jedním výhonkem lístků. Taky jsem na to zírala. U toho nevisí návod? Hlavně, ať voda nevyschne, než se dopídíte návodu. Budu se pídit s Vámi.

doplněno 07.01.17 23:32:

Phyllostachys, čili bambus to tedy je. Koukám, co je druhů. Jenže všechno o nich je tam v angličtině. Takže bude lepší hledat pod bambusem.

doplněno 07.01.17 23:50:

Nejspíš jde o pokojový bambus, který se pěstuje ve skleněné váze - válci rovném nebo dole rozšířeném jen ve vodě s kamínky. Několik takových, jako máte / asi 5-ý / tvoří svazek třeba různě dlouhých tyček. Na dno vázy se dávají barevné kamínky, nebo si nasbírejte a promyjte vlastní , aby to bylo dekorativní. Né vápenec. Pokud je bambus v té vodě natrvalo, tak musí dostávat výživu / asi trošičku Hydroponixu co 14 dní/. Doporučuje se teplota kolem 18 stupňů a na světlo.

heliss
hodnocení

Děkuji za odpověď. Všechny tyto odpovědi jsem již také našla, když jsem se ptala přímo nějakých pěstitelů. Návod u toho bohužel nebyl, přece jenom je to je "dekorativní" kus z Globusu, co víc člověk může očekávat.
Vždy mi bylo řečeno, že je to dracena, ovšem aby vydržela v krámě, tak je takhle poničená.
Jinak, před pár dny jsem ho přesadila do hlíny. Do té doby jsem ho měla ve vodě ve větší váze, také s kamínky ze zahrady. Krom toho a ještě výživy, jsem s ním nedělala prakticky nic. A poté, když jsem ho přesazovala do hlíny, tak jsem si všimla že mu úplně ve spod nad kořínky (porvní bo poslední kloub?) raší výhonek lístků, takže je možnost záchrany *uf*. Pak ještě co dělat s tím suchým nahoře *hi* . Bylo mi porazeno, že bych to měla uřiznout.. Ale nevím co to s ní udělá. *sok*

balzerka
hodnocení

0x

Oprava toho v závorce : 5-7 tyček. Jinak si myslím, že do hlíny se taky dá dát, asi písčité s dobrou drenáží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]