Nejste přihlášen/a.
To už vyhoďte. Rajčata jsou ošetřena chemikáliemi, aby vydržela přepravu, dlouhodobé skladování. Pokud se objeví tyto fleky /nevím samozřejmě název, nejsem rostlinolékař/, tak je vidět, že nemoc i přes ošetření v rajčeti je.
Může to být hniloba, nebo plíseň bramborová, či kdoví co v tom Maroku mají.
V tomto období se doporučuje jíst úplně jiná zelenina. Hlávkové zelí, bílé, červené, česnek, cibule, pórek, červená řepa, mrkev, celer, pastiňák, růžičková kapusta, křen, ředkev, brambory, dýně, vypěstujte si řeřichu na tácku, udělejte si saláty, možná ještě tak na ozdobu použijte barevné papriky. Vyhněte se konzumaci okurek a rajčat. Jsou to ochlazující potraviny a v tomto období nevhodné.
Ten žlutý flíček může být nedostatek vápníku, nebo bílá, či šedá hniloba, nebo to může být způsobené viry.
Jestli to potřebujete zkonzumovat, rajčata omyjte pod teplou vodou, počkozené části vykrojte do nezasaženého pletiva a zkonzumujte. Protože pokud si někdo myslí, že v kečupu, protlaku, rajčatové šťávě nenajdeme plesnivá rajčata, tak jsme na omylu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.