Nejste přihlášen/a.
Loni zjara jsem zasadil na zahradě kustovnici a vyrostly asi 1metrové šlahouny.Poradˇte,jak ji na jaře zastřihnout a jak v dalších létech.Děkuji.
d: aja1946®
Datum: 08.01.17 12:26
Tato otázka se tu opakuje, řadě lidí se dařří, řadě ne, můj názor je, že může třea od počátku jít o špatnou rostlinu, mě se to stávalo taky, zkoušela jsem všechny rady a nakonec jsem ji vyhodila, protože květiny mám pro radost a ne proto, abych se s nimi pořád trápila. Za sebe mohu říci že to je nejhorší kytka, kterou jsem kdy měla a to mám doma kytek dost.
Od: karelka®
Datum: 08.01.17 14:05
Tak jako to je u meruněk, nebo broskví, jsou druhy rané a pozdní.Rané druhy kustovnice i u nás můžou dozrát, ale ty domácí, zaručeně původní druhy zde nemají šanci.Na větvičce přirůstají postupně nové plody, ty nejstarší dokáží u nás uzrát, ty další už zůstanou zelené.Taky mi rukama prošlo za život hodně dřevin, ať okrasných nebo užitkových a fakt nemá cenu se trápit s něčím co neroste tak nějak samo nebo s minimální péčí...
Jak tu bylo napsáno - i v jiných odpvědích, asi to ta pravá kustovnice nebude. My jsme měli taky takovou sviňu, co bujně rostla, po 4 letech měla dva hořké plůdky, takže jsme ji vyhodili a dodnes se nemůžeme zbavit neustále se objevujících odnoží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.