Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekvoj obrovská - tmavne a uvadá

Od: ecke odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
z USA jsem si přivezl semínka sekvoje obrovské i se substrátem a nádobou na pěstování. Po zasazení rostlinka vzešla a dařilo se dobře. Teď po cca roce a půl její části tmavnou a uvadají. Potřeboval bych poradit, co s tím, zada mám přihnojit nebo přesadit? Pokud ano, tak jak. Děkuji Tomáš Roh.

Sekvoj obrovská - tmavne a uvadá

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nachází se v prostředí pro tuto rostlinu naprosto nepřirozeném... nedá se pěstovat ani jako bonsaj (to snad jedině sekvoj zelená). Docela by bylo zajímavé si přečíst, co bylo k semínkům dodáno jako návod.
ecke
hodnocení

Nádoba i se substátem byla součástí balíčku. V instrukcích je uvedeno, že se semínka mají zasadit do substrátu a se rostlina přestane vejít do nádoby, má se přesadit. Rád by to přesazení provedl, ale nevím, jaký substrát použít.
Použít lze běžný zahradní substrát. V našich podmínkách ale pěstování problematické.

cvrcek*
hodnocení

0x
ja zkousim sequoiadendrum giganteum tretim rokem.Mám rostlinu ze semena tříletou,kterou na zimu schovávám,protože volná výsatba se doporučuje až po pěti letech.Druhý exemplář mám ve volné půdě a tuhle zimu přežil bez problémů.

andrea*
hodnocení

0x
Já jsem měla stejný semínka z USA, vyrostli mě 3 rostlinky a 2 asi po 2 letech zrezavěly a umřely, ale jednu mám stále a je jí přesně 10 let! Mám ji ve velkým kontejneru a používám substrát pro jehličnany/ z Hornbachu, ap. taky se prodává hořká sůl, která je proti hnědnutí jehličí- může být známka nedostatku hořčíku... Na zimu pod -5 stupňů ji shovávám, teď hledám vhodné místo kam ji zasadit. Jinak rádi poradí v botanických zahradách, já jsem se konkrétně radila v Arboretu v Brně..

andrea*
hodnocení

0x
Jo a už bych ju přesadila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]