Dobrý den, z USA jsem si přivezl semínka sekvoje obrovské i se substrátem a nádobou na pěstování. Po zasazení rostlinka vzešla a dařilo se dobře. Teď po cca roce a půl její části tmavnou a uvadají. Potřeboval bych poradit, co s tím, zada mám přihnojit nebo přesadit? Pokud ano, tak jak. Děkuji Tomáš Roh.
Nachází se v prostředí pro tuto rostlinu naprosto nepřirozeném... nedá se pěstovat ani jako bonsaj (to snad jedině sekvoj zelená). Docela by bylo zajímavé si přečíst, co bylo k semínkům dodáno jako návod.
ecke
Nádoba i se substátem byla součástí balíčku. V instrukcích je uvedeno, že se semínka mají zasadit do substrátu a se rostlina přestane vejít do nádoby, má se přesadit. Rád by to přesazení provedl, ale nevím, jaký substrát použít.
ja zkousim sequoiadendrum giganteum tretim rokem.Mám rostlinu ze semena tříletou,kterou na zimu schovávám,protože volná výsatba se doporučuje až po pěti letech.Druhý exemplář mám ve volné půdě a tuhle zimu přežil bez problémů.
Já jsem měla stejný semínka z USA, vyrostli mě 3 rostlinky a 2 asi po 2 letech zrezavěly a umřely, ale jednu mám stále a je jí přesně 10 let! Mám ji ve velkým kontejneru a používám substrát pro jehličnany/ z Hornbachu, ap. taky se prodává hořká sůl, která je proti hnědnutí jehličí- může být známka nedostatku hořčíku... Na zimu pod -5 stupňů ji shovávám, teď hledám vhodné místo kam ji zasadit. Jinak rádi poradí v botanických zahradách, já jsem se konkrétně radila v Arboretu v Brně..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.