Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi cykas schne?

Od: tomtom* odpovědí: 4 změna:

Neví někdo proč mi začal žloutnout cykas. Koupil jsem ho zhruba pred půl rokem
.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Cykas je teplomilná rostlina.
Je zima,období klidu...
Tzn.,že má buďto málo světla,nebo ho přeléváte.
A listy,stříkáte?
Také nesnáší průvan,na to pozor !
doplněno 06.02.17 20:10: Ještě fundovaný dodatek :)
---
hobbyzahrada.cz/...

tomtom*
hodnocení

K čemu se stříhají listy cykasů a jaké listy se stříhají?

emilka12*

A kde je fotka?Určitě má moc vody a nemít ho ve velkym květináči

Proč mi cykas schne?
many*

Já mám Cycas revoluta několik let a přirůstá mi pravidelně každý rok 20-22 listů, přírůstek kmenu 3 cm.Mám ho poze jako venkovní dekoraci v přenosné nádobě kterou v listopadu před většími mrazy, víc jak -5 uklízím na zimoviště s ostatními dřevinami do suterénu, tam zakrátím listy o polovinu až 2/3.Takto upravený čeká na začátek března kdy ho přenesu do zasklené lodžie, během 14 dnů začne docela rychle přirůstat a za měcíc jsou všechny listy hotové, zálivku tak 3x za celou zimu.Do bytu je to dost rozměrná rostlina a myslím, že když se mu nedá sluníčko listy jsou mizerné a neduživé v malém množství.Přesazuji do lehké kompostové zeminy a ještě přidám staré vykvašené slepičince.Jestli listy zežloutly bude to problém kořenové hniloby protože cykas přes zimu nepřirůstá ani do listů ani do kořenů spíš má odpočívat při menší teplotě a silně snížené zálivce...

Proč mi cykas schne? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]