Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte rostlinu?

Od: jirivk odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
mé matce jsem zabil květinu. Větral jsem v místnosti, ve které se nacházela a venku mrzne. Bohužel květina je pravděpodobně velmi náchylná na mráz.
V příloze mám fotografii květiny.
Každou radu velmi o ocením.
Děkuji za případnou ochotu.
Jiří

Poznáte rostlinu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ildika má pravdu, difenbachie skvrnitá. Pokud se ale cítíte provinile a chcete mamince koupit jinou pokojovku místo té pomrzlé, zvolte raději něco jiného. Difenbachie je hodně jedovatá. Po požití vyvolává slinění, zvracení, otoky v ústech, krku, na rtech, dýchací potíže. Na kůži podráždění, pálení, puchýře. V oku poškozeńí a dočasnou slepotu.

Není proto vůbec vhodná tam, kde jsou malé děti či domácí zvířata. Mamince bych proto koupila něco jiného, než tuto potvoru jedovatou. Určitě si zvykne i na jinou kytičku a bude ji mít ráda. *placni* Jaga.

hodnocení

1x

Diffenbachie

Jinak mrazivým vzduchem jste ji zabil zcela jistě, je poměrně dost teplomilná i v rámci těch pokojových. zato se dá ale snadno sehnat nová (je to velmi rozšířená rostlina).

hodnocení

0x

Ta rostlina, která je pod difenbachii, ta je jiná. Také ji najdete tady: pokojovky.blog.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]