Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fikus? a opadavani

Od: lucka* odpovědí: 5 změna:
Chtela sem se zeptat,zda v tomto obdobi fikus opadava? A zda je to vlastne fikus,nebo nejaka jina rostlina? Ze zacatku opadaval mene,ted uz vice. Hlinu neprelivam,ale nechavam stale vice vlhkou. Rostlinu sem dostala,nejsem odbornice. Seslo se mi vice nazoru co by to mohlo byt za druh. Prosim poradte a pomozte at mi neuhyne :)
Fikus? a opadavani

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

2x

Takovéhle se prodávají jako fikusy bonsajky. Zalévám ho jednou týdně vlažnou vodou. Studená mu vadí. Shodil nám někdy v červnu hodně listů, když přeschl a někdo ho následně masivně zalil. Ten skok a náhlé přemokření se vymstilo.V létě jsem mu vyměnila vrchní část hlíny a brzy na to začaly rašit nové lístečky. A teď si zálivku hlídám. Každé pondělí hrnek.Náš je podstatně menší.

hodnocení

1x

Podle mě to fikus není.Já si myslím, že je to Evonymus Japonica( brslen), který se pěstuje i jako pokojovka.Přes zimu by měl být umístěn v chladnější místnosti(5°-10°C), v zimě zalévat málo, v létě hodně. Pokud je umístěn v teplé místnosti, tak mu právě opadávají listy a dokonce můžou opadat zcela v několika málo týdnech.

hodnocení

0x

a je moc choulostivý na průvan.

lucka*
hodnocení

Koukala sem na internet na ten vas typ ale vsude na fotkach ma vroubkovane okraje listecku. Pridam jeste detailni foto listku moji rostlinky :)
Fikus? a opadavani #2

No já myslím že to je Ficus retusa Ginseng ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]