Nejste přihlášen/a.
Takovéhle se prodávají jako fikusy bonsajky. Zalévám ho jednou týdně vlažnou vodou. Studená mu vadí. Shodil nám někdy v červnu hodně listů, když přeschl a někdo ho následně masivně zalil. Ten skok a náhlé přemokření se vymstilo.V létě jsem mu vyměnila vrchní část hlíny a brzy na to začaly rašit nové lístečky. A teď si zálivku hlídám. Každé pondělí hrnek.Náš je podstatně menší.
Podle mě to fikus není.Já si myslím, že je to Evonymus Japonica( brslen), který se pěstuje i jako pokojovka.Přes zimu by měl být umístěn v chladnější místnosti(5°-10°C), v zimě zalévat málo, v létě hodně. Pokud je umístěn v teplé místnosti, tak mu právě opadávají listy a dokonce můžou opadat zcela v několika málo týdnech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.