Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohu nechat česnek a cibuli uskladněné přes zimu venku pod střechou pergoly?
Do suché studené místnosti, nejlépe tmavé. Určitě by to mrát poškodil. Přemrzlá cibule zhnije.
Problém není mráz, ale střídání teplot. Cibule i česnek vydrží zmrzlé na kost celou zimu a na jaře jsou dobré. Musí však mrznout celou zimu a následně rozmrzat velice pomalu a nesmí se s ní hýbat. Pokud máte cibuli venku, začne mrznout a vy ji odnesete do tepla, do týdne shnije.S uskladněním cibule v mrazu mám zkušenost, česnek je podobné. Lze však v zimě, která je opravdu zimou. V tom, co se nazývá zimou v posledních letech, by to nešlo. Takže uklidit domů než začne po neděli mrznout.
Dajko, kdyby platilo to, že nemůže česnek zmrznout a rozmrznout aniž by byl k použití, nedal by se vysazovat před zimou. Opravdu záleží na postupném pomalém zmrznutí a následném pomalém přirozeném rozmrznutí. Souhlasím s tím, že když ho dáte do mrazáku a následně vyndáte, tak je k nepoužití.
Prosímvás, jak se přišlo na to, že česnek může zmrznout a pak se po rozmrznutí znovu použít? Na záhoně to nevadí, ale jak já jsem loni dopadla - měla jsem hodně česneku a už začínal být v lednu trochu gumový, no, blbec, měla jsem ho umlet se solí, ale kamoška mi řekla, že nějaký její známý slyšel, že se dá ten česnek do mrazáku a pak ho normálně použít. No, tak jsem to tak udělala a po rozmrazení z toho byla prostě sračka - schválně jsem to zvážila, přišla jsem o kilo dobrého našeho česneku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.