Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude česnek hnít?

Od: maky® odpovědí: 6 změna:

Předevčírem jsem zasadila česnek a od té doby prší. Myslíte, že uhnije? Nikdy jsem ho nesázela a nyní jsem neměla písek, tak jsem přidala popel ze dřeva.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neshnije, ale pokud bude teplo, tak poroste zbytečně rychle a pak hrozí, že ho případné mrazy poškodí. Správně se má česnek vysadit těsně před příchozími mrazy, aby pěkně seděl v hnízdečku. Já s výsadbou stále čekám. Jednou jsem dala česnek koncem září, začal růst a pak jak přišly mrazy, tak mi ty cibulky jakoby vylezly ven a válely se po záhoně a po odmrznutí jsme je pořád zastrkovala, no nakonec se nic nestalo.

Nemějte obavy, neshnije. Písek se pod něho nedává a co s mladými kořeny udělá popel nemám tušení. Příště normálně nasázet a pod stroužky nic nedávat. Termín výsadby je v pořádku.

doplněno 20.11.16 17:58:

Maky, žádné chvojí nedávejte, je to nesmysl.

doktpr365*
hodnocení

1x

Taky stále čekám,teď mrazy povolily,tak se na to vrhnu po neděli. Ještě včera byl na záhoně sních. On neuhnije než vyrazí tak začne zima a bude mrznout.

balzerka
hodnocení

0x

Soused na česnekový záhon pokládal chvojí. Slunko půdu nezahřálo a mráz se ztlumil. A vždycky měl super česnek. Dřevný popel je tak trochu desinfekce i hnojivo. Jestli ho není příliš a nějak se vlhkem neslepí.

hodnocení

Tak jo, děkuji, ještě přihodím to chvojí a uvidíme. S tím popelem je to ve hvězdách, dám vědět, jak to dopadlo :-Dani nevím, kdy se potom takový česnek sklízí :-D

Maky, na česnek nic nedávej! Žádné chvojí. V rodině pěstoval česnek táta a brách dokonce ve velkém. Nikdy nic nedávali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]