Nejste přihlášen/a.
Předevčírem jsem zasadila česnek a od té doby prší. Myslíte, že uhnije? Nikdy jsem ho nesázela a nyní jsem neměla písek, tak jsem přidala popel ze dřeva.
Neshnije, ale pokud bude teplo, tak poroste zbytečně rychle a pak hrozí, že ho případné mrazy poškodí. Správně se má česnek vysadit těsně před příchozími mrazy, aby pěkně seděl v hnízdečku. Já s výsadbou stále čekám. Jednou jsem dala česnek koncem září, začal růst a pak jak přišly mrazy, tak mi ty cibulky jakoby vylezly ven a válely se po záhoně a po odmrznutí jsme je pořád zastrkovala, no nakonec se nic nestalo.
Soused na česnekový záhon pokládal chvojí. Slunko půdu nezahřálo a mráz se ztlumil. A vždycky měl super česnek. Dřevný popel je tak trochu desinfekce i hnojivo. Jestli ho není příliš a nějak se vlhkem neslepí.
Tak jo, děkuji, ještě přihodím to chvojí a uvidíme. S tím popelem je to ve hvězdách, dám vědět, jak to dopadlo ani nevím, kdy se potom takový česnek sklízí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.