Jistě že tymián. Dokonce podle charakteru růstu Thymus vulgaris.
bakos
A není to saturejka horská?
72mona3*
Zkuste pak ještě jednou vyfotit - na detail listů. Saturejka má lístky trochu do špičky a více lesklé, tymián zase zaoblené. Já měla tymián, ale s ještě více zaoblenými lupínky, tak bohužel nemohu posoudit. Ale přiznávám, že bych se také přiklonila k t.vulgaris
Dobromysl je jen český název pro Oregano. Rozmarýn má špičatější lístky a jiný zelený (studený) odstín s bílým stínem. Dokonce jsem nebyl líný, a našel jsem v knihovně knížku o bylinkách (Lesley Bremnessová - bylinář). Po zběžném prolistování jsem jedině našel, že by to mohla být nějaká odrůda Mateřídoušky čili Tymiánu. Díky této otázce jsem zjistil, že Tymián je vlastně Mateřídouška. Do této doby jsem si myslel, že jsou to dvě rozdílné rostlinky. Tymián na vaření a Mateřídouška na přemýšlení o krásách a smutcích básní Karla Jaromíra Erbena. Takže asi to bude Tymián.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.