Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benjamínek po zimě

Od: biscuitgirl* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

od podzimu mám svého prvního benjamínka a přes zimu mi udělal toto. Zalévala jsem ho tak 1x za týden, přes Vánoce jsem kolem hlíny dala igelitový sáček, aby tak rychle nevyschnul, jak jste mi tu radili. Slyšela jsem, že přes zimu opadává, tak nevím, jestli je toto normální, co udělal. A co s ním mám dělat dál? Mám ho nějak zastříhávát? Fuchsie nám přes zimu taky takhle uschnou a na jaře obrazí.

Děkuji moc za odpověď.

Benjamínek po zimě

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mám dojem, že je příčin více - pravděpodobně přemokření balu (lépe zalévat třikrát týdně, ale méně, jen tak, aby nikdy nevyschl) a při tom se rostlina nachází v teplém a hlavně suchém prostředí. A ještě si myslím, že by příčina mohla být v častých změnách teploty - průvan. V zimním období vyhovuje teplota tak 12 - 15°C... Upravte mu podmínky, na jaře sestřihněte, obrazí...

malvinka*
hodnocení

0x
Určitě vyžaduje častější zálivku, občas se podívám zda je zem suchá. Můj domácí benjamínek prošel zástřihem nedávno a má se čile k světu, jeho kolega ve firmě je taktéž ve formě. Oba mají nové lístky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]