Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazimování tzv.trumpet

Od: starejpes* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu, jak zazimovat tzv. trumpety. Stáří 1rok, během léta jsou ve větším květníku,zatím nekvetly. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dle vašich podmínek na světle při teplotě do 15 stupňů nebo ve tmě při teplotě do 10 stupňů. V obou případech s minimální zálivkou. Roční nejsou zřejmě tak narostlé, sestřihnutí v dubnu před vegetací.

sebod*

Já jenom doplním. Ty trumpety se jmenují durman

hodnocení

1x

Pokud myslíte tzv. andělské trumpety (durman) tak to je poměrně odolná rostlina a na venku ji můžete ponechat až do příchodu prvních podzimních mrazíků.Durmany přezimuji v chladnější místnosti o teplotě max. 10 stupňů Celsia, více ne, aby si mohly odpočinout.Tomu je potřeba výrazně snížit zálivku.A durman vám začne kvést, když tzv. dospěje, kdy se začne větvit.Pak tvoří v každém středu větvení květ. Krátí se výhony vzrostlých rostlin, ale opatrně, protože koruna má dvě části – vnitřní růstovou a vnější kvetoucí. Nikdy se růstová část neseřezává.Durman by začal kvést až za delší dobu.Vnější kvetoucí se krátit může. Kvetoucí výhony poznáte podle tvaru listů, jsou nesouměrné a odlišně zbarvené.V době vegetace je potřeba pravidelná zálivka obohacená o jakékoliv hnojivo se základními živinami. Pak vám bude bohatě kvést.

Alenko *palec*Akorát jsen ho uklidil, už má potvora víc jak 50kg a to už ostříhaný ,ale může být opravdu ve tmě (sklep 5-10°)?Protože mi žena tvrdí že potřebuje světlo a celou zimu mě zavazí v garáži

doplněno 05.11.16 22:51:

O.K. zkusím přesvědčit moji že půjde do sklepa, ale kdyby bylo na mě tak jde -z domu:). V létě plný dvůr opadaných květů teď zase listů*zed*

Víte, ono je to tak.Andělské trumpety většinou na podzim shazují listí, pak se může uložit do tmavé místnosti. Ale pokud listí neopadává, popřípadě kvete až pozdě v létě a na podzim má ještě poupata, pak se má uložit do světlé místnosti.Já ho mám přes zimu na společné chodbě v činžáku, kde je okno, protože ani jinou možnost k přezimování nemám.Moje příbuzná ho zase ukládá do tmavého sklepa.Takže asi tak.

doplněno 05.11.16 23:17:

:-DTo ale vy neuklízíte, že? Holt my ženský jsme na ty kytičky zatížený.

hodnocení

1x

Durman vždy býval ve sklepě ve tmě, na jaře jsme ho vytáhli a vypadal pokaždé dosti zdecimovaný, ale zmátořil se a pak kvetl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]