Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dost sadby, kterou ale mohu využít až na jaře. Připadá zamražení v úvahu? Děkuji.
Na WEBu je řada dodavatelů sadby.Důležité je přesné dodržování postupu.Tedy hlavně při rozpěstování mycelia na dřevě vyšší teplota 15 - 25 stCVlastní růst plodnic je nutný při snížené teplotě 8 - 10 stC.Nezapomenout na větrání,pokud bude růst v místnosti.Světlo není podmínkou.
JABRAKA
Omlouvám se ale využiji této otázky.Chceme zasadit hlívu na zahradě, na pařez ovocného stromu. Kde koupit satbu a jak to udělat? Díky.
Na jaře se prodávají mycelia hub v takových pytlíčkách jako ostatní semínka. Je to na malých kolíčcích a stojí to přes stovku. Viděla jsem to v Tescu a nějakém ´Baumaxu nebo tak. Taky jsme si jednou koupili a vyrostla jen malá houbička. Asi to nebude tak jednoduché. Jinak my jsme měli doma hlívu na starém keři štědřence a ačkoliv je tento druh jedovatý, hlíva pak už ne. To byla krása! Bohužel už je tam nějaká jiná houba a hlíva je fuč. Letos jsem také viděla krásné hlívy u Nového hradu u Kunratic, když se leze zespodu k tomu novému mostu. Kdybychom tam bydleli, tak jsem si je hned odnesla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.