Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krvokvět mnohokvětý a hvězdník - zasychání

Od: hrdaalena® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám dilema. Každým rokem v tuto dobu jsou krovokvět i hvězdník už poměrně zaschlé a přenáším je k uskladnění.Letos se jim ale nějak nechce :-D i když už je prakticky nezalévám.Mám je stále na balkoně.Myslíte,že bych jim mohla pomoc seříznutím listů? Nebo radši nechat přirozeně zatáhnout v bytě. Děkuji za názory.

Krvokvět mnohokvětý a hvězdník - zasychání
Krvokvět mnohokvětý a hvězdník - zasychání #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

já bych neseřezávala ,zatáhnou a zaschnou sami

hodnocení

Takže si myslíte,že bych jim uškodila? Že by se nezatáhly dřív? Víte já mám s tím umísťováním kytek problém, nemám na ně dostatek místa.Na balkoně kromě nich mám spoustu dalších, které musím také přechovávat v bytě přes zimu. A zrovna tyhle dvě květiny po zaschnutí převážím jinam.

Krvokvět nenechám zatahovat, má listy celý rok, momentálně mi kvete. Hvězdníkům se občas zatáhnout nechce, tak listy seříznu. Při seřezávání dejte pozor ať neodstraníte vršek cibule. Nechávám tak 1 cm listů ned cibulí.

hodnocení

Dobrý den pckop, díky za radu.Když jsem od známé kdysi krvokvět obdržela, řekla mi,že jej mám na zimu nechat zaschnout, tak to doteď dělám:-D, ale zkusím tedy, co mi radíte, e přenést přes zimu do bytu jej ale musím, že?

Jasně, že do bytu, na balkoně by zmrzly. Hvězdníky jdou také pěstovat bez vegetačního klidu, ale pak moc nekvetly. Krvokvětu je to zřejmě jedno (mám bílý). Tohle je moje zkušenost, někdo má určitě jinou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]