Nejste přihlášen/a.
Mám na zahrade plno listí...Hrabete,nebo sekáte to sekačkou,,nebo fukarem?Když je tak mokro.děkuji
Dobrý den, ručně vyhrabávám a udělám velkou hromadu - za rok je tam hromádka kvalitní listovky. Je to práce, ale je škoda listí vyhodit. Zdravím!
Ne, protože nemusím. Je to v rohu zdí, je tam závětří.a proliji hromadu vodou - mokré listí špatně létá, resp. lepí se k sobě. Na volném prostranství bych po prolití asi použil na zakrytí nějaké chvojí, ale to nedělám (v mém případě to není ani třeba zakrývat).
Nemáte zač. U nás je pálení listí zakázáno (hoří špatně, ale kouří to hodně) a navíc je to škoda (pokud je listí použitelné pro listovku). Ručním vyhrabáváním se trávníku uleví např. i od mechů.
Sekačka nemá to pravé kouzlo. Já hrabu listí hrozně ráda. Máme s manželem oba takové drátěné vějířovité hrábě a těmi se dostaneme úplně všude. Nedávno jsem ho strašně překvapila sdělením, že bych chtěla, aby listí padalo celý rok, že bych byla ochotná ho pořád hrabat. A ráda. No řekněte, jsem normální?
Listí dáváme:
1/ do hnědé BIO popelnice
2/ do plastových BIO kontejnerů v obci /jsou celkem 3/
3/ na místo, vyhrazené obcí na listí, slabé větvičky, odpad ze zahrádky
Podle toho, jak je volno.
Ořešák už máme shrabaný, teď nám začíná opadávat třešeň. A já už mlsně koukám, kdy to pohrabu. Je to prima práce. Jaga.
Kdyby to nebylo moc daleko, klidně bych to k "Zavináčovům" přijela pohrabat.
babajaga,,,,,,,,,,,,jejda teď jsem se nahlas zasmála,,,hihi,,,,,mne bolí z hrabání děsné páteř.Pak trpím,,ale nějakého pomocníka,bych brala. to jo. díky babuško
Dobrý den.
. Máme zahradu 1300, další zahrádku 700m a další 350m. Pravda, není tam jenom tráva, ale na to, abych hrabal už tři neděle to stačí. Vzácný to člověk, který by ještě hrabal rád, mám spíš obavy, že mě s toho hrábne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.