Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrabání listí

Od: zavinac® odpovědí: 12 změna:

Mám na zahrade plno listí...Hrabete,nebo sekáte to sekačkou,,nebo fukarem?Když je tak mokro.děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"Sbírám, shrabuji" to sekačkou, ale chce to velký koš...pokud možno, tak suché listí, nebo jen navlhlé. Po deštích je to problém, pak jedině hrábě...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ručně vyhrabávám a udělám velkou hromadu - za rok je tam hromádka kvalitní listovky. Je to práce, ale je škoda listí vyhodit. Zdravím!

doplněno 04.11.16 08:43:

Ne, protože nemusím. Je to v rohu zdí, je tam závětří.a proliji hromadu vodou - mokré listí špatně létá, resp. lepí se k sobě. Na volném prostranství bych po prolití asi použil na zakrytí nějaké chvojí, ale to nedělám (v mém případě to není ani třeba zakrývat).

doplněno 04.11.16 16:32:

Nemáte zač. U nás je pálení listí zakázáno (hoří špatně, ale kouří to hodně) a navíc je to škoda (pokud je listí použitelné pro listovku). Ručním vyhrabáváním se trávníku uleví např. i od mechů.

hodnocení

bene ,,a nepřikryjete ho? Aby to vítr nerozfoukal.

04.11.16 10:07
hodnocení

děkuji,,

lidus*
hodnocení

0x

Právě manžel na chalupě hrabe a vozí na hromadu, hrabe jen pod ořešáky a listí pálí, ostatní (jabloně, mirabelky, švestky, třešně) se nechají a zaorají.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Listí hrabu a dávám na jednu velikou hromadu, pak je z toho pěkný kompost. Navíc - možná v té hromadě listí přezimuje nějaký živočich. U nás se listí pálit nesmí.

u nas se taky nesmí,ale voní to podzimem a k vesnici patří,tak se pálí ostošest.ja hrabu sekačkou bez koše.

hodnocení

0x

Sekačka nemá to pravé kouzlo. Já hrabu listí hrozně ráda. Máme s manželem oba takové drátěné vějířovité hrábě a těmi se dostaneme úplně všude. Nedávno jsem ho strašně překvapila sdělením, že bych chtěla, aby listí padalo celý rok, že bych byla ochotná ho pořád hrabat. A ráda. No řekněte, jsem normální?

Listí dáváme:

1/ do hnědé BIO popelnice

2/ do plastových BIO kontejnerů v obci /jsou celkem 3/

3/ na místo, vyhrazené obcí na listí, slabé větvičky, odpad ze zahrádky

Podle toho, jak je volno.

Ořešák už máme shrabaný, teď nám začíná opadávat třešeň. A já už mlsně koukám, kdy to pohrabu. Je to prima práce. Jaga.

Kdyby to nebylo moc daleko, klidně bych to k "Zavináčovům" přijela pohrabat. :-D

hodnocení

babajaga,,,,,,,,,,,,jejda teď jsem se nahlas zasmála,,,hihi,,,,,mne bolí z hrabání děsné páteř.Pak trpím,,ale nějakého pomocníka,bych brala. to jo. díky babuško

lidus*

Jaguško, přijeďte i nám, ty hrábě máme stejné, svoje vozit nemusíte.

mecik*

Dobrý den.

. Máme zahradu 1300, další zahrádku 700m a další 350m. Pravda, není tam jenom tráva, ale na to, abych hrabal už tři neděle to stačí. Vzácný to člověk, který by ještě hrabal rád, mám spíš obavy, že mě s toho hrábne.

meciku, cítím to podobně... mám zahradu přes 2000 m se spoustou vzrostlých stromů a na listí hrábě a kolečko... listí sypu ke stromům, na trvalky, pod keře, na kompost - stejně je ho moc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]