Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kytky na herbář

Od: sebastian odpovědí: 8 změna:

doplněno 03.11.16 19:21:

Chtěl bych se zeptat, zda nikdo nepozná tyto kytky?

Kytky na herbář
Kytky na herbář #2
Kytky na herbář #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Ano, poznala jsem. Jen u jedné váhám,

sebastian
hodnocení

Dobrý den,

můžete prosím napsat názvy?

Jen napovím, mezi nimi je třezalka,přeslička,vikev. U všech třech je více druhů. Takže druhové jméno si musíte najít sám*jasne*

doplněno 03.11.16 22:04:

Pak si myslím, že tam máte hvozdík.Opět je více druhů

sebastian
03.11.16 19:22
hodnocení

A tyto

Kytky na herbář #4
Kytky na herbář #5

hodnocení

0x

Druhá je přeslička.

hodnocení

0x

Dost mě tato otázka na podzim překvapila. Bývá to většinou jarní problém, kdy pilní žáčci musí předkládat herbáře.

Poznala jsem čtyři. Ale máš to tedy rostliny, jako by je už předežvýkala koza a tys je zachránil z kozí tlamy na poslední chvíli. A tu přesličku ještě navíc někdo použil na otření...bot. Zůstal z ní jenom stonek.

Rostlina by měla být pokud možno celá /kromě kořene/. Když se na velikost čtvrtky nevejde, lze ji polámat do tvaru písmen: V, N, M. Měl by být přítomen květ /rozkvetlý/, poupě, listy, tedy co nejvíce znaků. Snažit se zachovat barvy.

Ty Tvoje rostliny bych dala do popelnice, do jara si dala pohov a studovala mezitím, jak správně založit herbář. A na jaře, až se objeví první rostliny, začala znovu. To, co jsi vytvořil, je úplně k ničemu. Jaga.

host*
hodnocení

0x

balzerka
hodnocení

0x

1- asi něktrerý starček, možná zlatobýl / Třezalka má snad menší lístky?/, 2- přeslička, 3- semenáč bezinky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]